Iubirea neîmplinită a unei frumuseţi desăvârşite: Audrey Hepburne, suferinţă în dragoste

După ce Holden i-a retezat planul de a avea copii cu el, Audrey s-a măritat cu Mel Ferrer. Cuplul a fost surprins în această imagine, realizată în 1956


Hepburn a renunţat pe loc la Bill, a simţit că nu avea altă soluţie, iar Mel Ferrer a revenit în viaţa sa; fire romantică, actorul şi regizorul ţinea mult la ea. Ferrer avea patru copii dintr-o relaţie anterioară, dar a convins-o pe Audrey că ea va fi tot ce are mai de preţ în viaţa lui. Provenea dintr-un mediu mai deosebit decât Holden, iar tatăl lui era un renumit chirurg cubanez, stabilit în America. Ferrer era cea mai bună partidă pe care Audrey putea miza atunci, iar ea îşi dădea seama că viaţa sa ajunsese într-un punct critic, aşa că s-a lăsat în voia sorţii şi a acceptat cererea lui în căsătorie.

Dar înainte de nuntă, a mai avut de trecut un hop.

Unul umilitor. Pentru a elimina zvonurile despre relaţia ei cu Holden, studiourile Paramount, cu care actriţa tocmai semnase, a decis ca ea să participe la o petrecere organizată acasă de Holden, în care ea să-şi anunţe logodna cu Ferrer. De faţă cu Bill şi cu soţia lui, ce semnal mai clar putea transmite că n-a fost nimic între ei? - scrie Epstein, care relatează că discuţia între cei doi foşti iubiţi a fost cam forţată: "O cordialitate sintetică umpluse încăperea. Ochii lui Audrey îi evitau pe cei ai lui Bill."

Hepburn şi Holden au trăit apoi neîmpăcaţi cu remuşcările iubirii lor neîmplinite.
Audrey a avut un fiu cu Ferrer, primul dintre cei doi soţi ai ei. Şi-a sacrificat cariera pentru cea a băiatului său, dar acesta a ajuns s-o urască, gelos pe succesul ei.

Rolul magistral din "Mic dejun la Tiffany" a consacrat-o pe Audrey Hepburn ca legendă a cinematografiei şi un simbol al eleganţei. A fost punctul culminant al carierei sale de excepţie, pe care l-a părăsit atunci când ea a primit rolul principal din "My Fair Lady", deşi toată lumea ştia că acesta i s-ar fi cuvenit lui Julie Andrews. Producătorii au preferat să mizeze pe şarmul ei care garanta succesul, optând pentru dublarea cu vocea unei soprane la scenele în care ea cânta, în loc să-i dea rolul Juliei, care interpreta mult mai bine melodiile.
Dar aşa a fost să fie.

Holden a divorţat până la urmă de Ardis şi s-a cuplat cu actriţa franceză Capucine, dar aventura lor n-a mers; s-au despărţit din cauza patimei lui pentru băutură. Dar asta a fost cea mai mică problemă a lui: după ce a provocat un accident auto, în timp ce conducea un Ferrari în regiunea italiană Toscana, Holden a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare, un scandal care a făcut valuri în Peninsulă şi în Statele Unite.

Deşi se despărţiseră, Bill şi Audrey au mai apărut împreună. Le-a fost dat să se regăsească, mai târziu, în 1964, când a avut loc premiera filmului "Paris When it Sizzles", după ce pelicula stătuse ani în şir la montaj.
Criticii n-au gustat însă filmul; magnetismul dintre cei doi dispăruse, chiar şi pe marele ecran.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
31 Mai 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod