Iubirea neîmplinită a unei frumuseţi desăvârşite: Audrey Hepburne, suferinţă în dragoste

William Holden şi Audrey Hepburn în "Sabrina" (1954)


Când filmările pentru "Sabrina" erau pe punctul de a începe, Hepburn, care crescuse în Anglia, tocmai rupsese logodna de James Hanson, un bogat industriaş şi parlamentar britanic, pe care, scrie Epstein, ea îl găsea plictisitor. Audrey s-a mutat la Los Angeles, unde a devenit repede atracţia presei. Când a ajuns acolo, mogulul media Jules Stein a dat o petrecere în cinstea ei la reşedinţa lui opulentă, o onoare rară pentru un nou-venit în "circuit".

Holden a devenit obsedat de ea şi îşi dorea cu ardoare s-o întâlnească, scrie Epstein. Eforturile lui au dat roade, iar între ei s-a iscat o chimie care s-a furişat dincolo de marele ecran. Graţia ei - Audrey studiase baletul, iar mersul şi postura ei denotau educaţia clasică - îl fermecase pe Bill. După filmări, o scotea la cină sau mergeau la plimbare. Erau nedespărţiţi.

Holden a descris-o drept "dragostea vieţii mele". "Trăiau o intimitate care depăşea cuvintele. Un singur zâmbet al lui şi ea îl înţelegea imediat", scrie Epstein.

În mod miraculos, au reuşit să-şi ferească relaţia departe de indiscreţia ziarelor, chiar şi atunci când au fost surprinşi într-un moment intim, în cabina de machiaj, de un membru al echipei de filmare, care a intrat fără să bată la uşă. Episodul s-a petrecut în timpul filmărilor la "Sabrina", dar n-a ajuns în presă. Dacă ar fi devenit publică, această relaţie ar fi fost devastatoare pentru Audrey: imaginea ei de Cenuşăreasă ar fi fost pulverizată şi ea ar fi fost catalogată drept o spărgătoare de căsnicii.

Asta nu înseamnă că Audrey o evita pe Ardis, o fostă actriţă al cărei nume de scenă fusese Brenda Marshall şi care era prietenă apropiată cu Nancy Reagan, arată Edward Epstein. Holden a aranjat întâlnirea, iar când Hepburn şi-a văzut rivala în faţa ochilor a fost impresionată.
Audrey o considera frumoasă şi socotea că rolul de nevastă înşelată nu i se potrivea. "Dar frumoasa Ardis a provocat spiritul competitiv din Audrey. Hepburn a ridicat capul semeaţă, a scos imediat unul din zâmbetele ei ucigătoare şi i-a spus: <<Oh, sunt atât de fericită să te întâlnesc>>." Audrey n-a rezistat tentaţiei de a-şi etala forţa, dar trufia ei o va stârni pe Ardis să-şi apere teritoriul cu ferocitate.

"Inima lui Ardis trebuie să fi îngheţat când a văzut-o - în faţa ei se afla acea făptură strălucitoare, cu 15 ani mai tânără ca ea, care nu era doar foarte frumoasă, dar avea şi clasă şi o graţie spirituală", descrie autorul episodul "ciocnirii" dintre cele două.

"Şi celelalte femei pe care Bill i le adusese în casă erau frumoase, dar nu ca aceasta; nu era pregătită pentru aşa ceva. Spre deosebire de alte frumuseţi de la Hollywood, Audrey avea şi o voce superbă.

Nu era nimic strident sau nepotrivit în alcătuirea ei. Era cel mai rău coşmar al unei soţii, şi pentru ca tacâmul să fie complet, arăta ca o persoană drăguţă", continuă Epstein. Audrey Hepburn era o zână. Avea o aură care te paraliza, te cucerea cu mrejele ei şi deveneai inofensiv; cel puţin câtă vreme te aflai în preajma ei, erai incapabil să i te opui.

De-a lungul serii, Ardis şi-a dat uşor seama că între soţul ei şi Audrey era mai mult decât fusese în alte cazuri, cu alte femei, iar asta a făcut-o să ia repede măsuri: i-a pus în vedere lui Bill să nu se mai vadă cu ea.

Relaţia dintre Hepburn şi Holden s-a terminat, dar nu pentru că aşa a vrut Ardis. Epstein scrie că în Audrey îi pomenea "adesea" lui Bill că îţi doreşte trei-patru copii şi că vrea să renunţe la actorie ca să-i crească.

"Odată, în timp ce ea glumea despre ce nume le-ar pune copiilor săi, un zâmbet încurcat, care trăda teama, puse stăpânire pe faţa lui Bill.

El i-a spus că singurul lucru pe care nu-l pot face împreună este să aibă copii. Expresia chipului ei îl va urmări multă vreme: se uita la el ca un copil supărat", povesteşte autorul cărţii. Ochii ei îi căutau fiecare muşchi al feţei lui, în timp ce el îi explica cum a făcut o operaţie de vasectomie, cu câţiva ani înainte, la insistenţele soţiei sale.

Audrey a avut un şoc imens. Nu putea să creadă că marea ei iubire aşteptase până atunci ca să-i spună aşa ceva. Holden spera că ea nu-l va detesta, dar încrederea, partea cea mai simplă a relaţiei lor, se dusese pe apa sâmbetei, arată Edward Epstein. Atunci s-a căscat o prăpastie de netrecut între ei.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
31 Mai 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod