Fosta mână dreaptă a lui Gwyneth Paltrow critică obsesia pentru detoxifiere promovată de Goop: „Refuz să mă pedepsesc prin mâncare”

Elise Loehnen, fosta „mână dreaptă” a lui Gwyneth Paltrow din cadrul Goop, compania deținută de actrița americană, spune că a renunțat la diete și detoxifiere după ce și-a dat demisia.

Loehnen, care a fost redactor șef al publicației Goop și prietenă apropiată a lui Paltrow, și-a dat demisia în 2020, după șapte ani în care a lucrat alături de starul de la Hollywood. Fanii lui Paltrow o cunosc pe Loehnen drept gazda podcastului Goop și ca pe o prezență constantă în seria Netflix „The Goop Lab”.
La momentul demisiei, Elise Loehnen a spus că motivul pentru care părăsește funcția importantă din cadrul companiei deținute de Paltrow este faptul că vrea să se concentreze asupra unei cărți pe care se pregătește să o lanseze. Însă din comentariile recente postate pe Instagram, ea a sugerat că motivele au fost cu totul altele.


„Când am renunțat la jobul din cadrul Goop în urmă cu doi ani, am decis să renunț la toate practicile de detoxifiere”, a spus Loehnen într-un video postat pe Instagram.

„Pentru mine, detoxifierea devenise sinonimă cu dietele și restricțiile și am simțit că nu am o relație sănătoasă cu corpul meu, încercând tot timpul să-l forțez tot mai mult, să-l țin sub control.
Am mâncat ca un adolescent în ultimii doi ani și, sinceră să fiu, îmi place foarte mult”, a spus fosta angajată a lui Paltrow.


Ea a dat vina pe trendurile de wellness pentru „imaginea distorsionată” pe care o avea față de corpul său.

Loehnen a dezvăluit că s-a simțit fericită după ce și-a dat demisia și s-a „răzvrătit complet” împotriva regulilor de detoxifiere, spunând că această schimbare a fost una „sănătoasă în ideea de a renunța la concepțiile referitoare la cum ar trebui să arate corpul meu la 42 de ani, după ce am făcut doi copii”.

„Cultura wellness poate fi toxică”, a adăugat ea. „Refuz să mă pedepsesc prin mâncare sau să îmi forțez copul să rămână la o anumită greutate. Nu am energia și nici interesul să fac asta, din fericire”, a mai spus fosta angajată a lui Gwyneth.

Reputația Goop a avut de suferit de-a lungul anilor după ce criticii au pus la îndoială legitimitatea sfaturilor de sănătate oferite de compania actriței americane.
De asemenea, angajații care și-au dat demisia au adus numeroase critici companiei care promovează un stil de viață „curat”.


Numeroși angajați și-au dat demisia începând din septembrie 2019, mulți dintre ei spunând că mediul de lucru este unul toxic, salariile sunt mici, iar relația cu managementul este bazată „pe frică”, potrivit Daily Mail. Imperiul de wellness al lui Gwyneth, care a început în 2008 cu un newsletter, și-a pierdut aproape jumătate dintre angajați, în jur de 140 de persoane, potrivit Business Insider, citat de New York Post.

Scandalurile din jurul Goop sunt provocate în special de sfaturile bizare de frumusețe și sănătate oferite prin intermediul site-ului, precum și de produsele vândute de compania lui Paltrow.

În iunie 2017, Goop promova stickere în valoare de 120 de dolari, pe care cititorii le puteau lipi pe brațe pentru a-și "reechilibra frecvența energetică a corpului". Autorii susțineau că stickerele sunt realizate din același material din care sunt făcute costumele spațiale NASA, care sunt concepute pentru a monitoriza semnele vitale ale astronauților.
În acest fel, stickerele ar fi detectat dezechilibrul din corp și l-ar fi corectat. 


La scurt timp după publicarea articolului, Mark Shelhamer, fost cercetător NASA, a numit stickerele o păcăleală. Într-un interviu, Shelhamer a spus că echipamentele NASA sunt realizate din polimeri, spandex și alte materiale, nu din carbon, așa cum susținea Goop.

O altă practică bizară promovată de Goop este introducerea unui ou din jad în vagin. În cadrul unui interviu cu Shiva Rose, numită pe site drept "guru în frumusețe/vindecător/inspirație/prieten", aceasta promova introducerea în vagin a unui ou de jad - o piatră ovală realizată din jad. Rose susținea că păstrarea oului în vagin crește "intensitatea orgasmelor, se tonifică musculatura vaginului, se îmbunătățește sănătatea rinichilor și se intensifică energia feminină". La scurt timp după publicarea articolului, site-ul deținut de Gwyneth Paltrow a început să vândă propriile ouă de jad.

Dar medicii s-au grăbit să contrazică afirmațiile nefondate ale așa-zisului specialist, avertizând că astfel de practici nu au niciun beneficiu dovedit și pot fi extrem de periculoase pentru sănătate.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
23 Martie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod