Emilia Clarke, imagini de pe patul de spital, după primul anevrism: „Le-am cerut doctorilor să mă lase să mor“

Vedeta din „Game Of Thrones“ a făcut publice mai multe imagini din perioada în care a fost internată după primul anevrism cerebral suferit.

Emilia Clarke a vorbit într-un interviu pentru CBS Sunday Morning despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat când avea 24 de ani și abia terminase filmările la primul sezon al serialului "Game Of Thrones".

Actrița a povestit cum au marcat-o cele două intervenții chirurgicale pe creier. "Prima oară a fost dificil, dar a doua oară mi-a fost foarte greu să rămân optimistă", a spus ea. "Am încercat s-o iau pas cu pas, dar pot să vă spun clar că am fost foarte jos din punct de vedere psihic", a adăugat vedeta.

Emilia a explicat în emisiunea de televiziune că atunci când o parte a creierului nu primește suficient sânge timp de un minut, acea zonă moare, iar asta i s-a întâmplat ei după al doilea anevrism: "Deci, doctorii se uitau la creier și ziceau - ar putea să rămână fără concentrare, ar putea fi vederea periferică."

Actriţa a mai spus că după al doilea anevrism cerebral a fost la un pas de moarte şi că a fost un adevărat miracol faptul că a supravieţuit, şansele în astfel de cazuri fiind aproape inexistente.

Medicii erau sceptici că ea se va putea recupera complet. "Mult timp am crezut că nu voi mai fi în stare să-mi fac meseria, devenise o adevărată paranoia", a dezvăluit ea.

Clarke a mai spus că, după primul anevrism, întoarcerea pe platourile de filmare a ajutat-o foarte mult să scape de teama permanentă că ar putea muri în orice clipă: "Te întorci la filmări şi joci un personaj puternic, care trece prin foc, intri în contact cu sute de oameni şi ţi se cere să munceşti din greu, aşa că asta m-a scăpat să mă tot gândesc la propria mortalitate."

Actrița britanică a dezvăluit în luna martie că a suferit un anevrism cerebral aproape fatal la vârsta de 24 de ani şi a fost operată de mai multe ori pe creier.
Problemele sale de sănătate au apărut după încheierea filmărilor pentru primul sezon al producţiei. Clarke a declarat că se afla într-o sală de gimnastică şi a simţit o durere de cap foarte mare, după care a leşinat şi a fost dusă la spital. Actriţa a fost operată pe creier şi a petrecut câteva zile la terapie intensivă, după care a început să-şi recapete capacitatea de a vorbi.

Vedeta a explicat într-un interviu acordat publicaţiei americane The New Yorker care a fost diagnosticul pe care i l-au pus specialiştii. "Diagnosticul a fost rapid şi de rău augur: hemoragie subarahnoidiană, un atac vascular potenţial fatal, cauzat de sângerări în spaţiul care înconjoară creierul.
Am avut un anevrism, o ruptură de arteră"
, a povestit Clarke. Ea a adăugat că o treime dintre pacienţii care trec printr-o asemenea problemă de sănătate mor imediat sau la puţin timp după ce suferă aceste tulburări.

Actrița a povestit că după ce a ieşit de la terapie intensivă a avut tulburări de memorie şi de comunicare, acestea fiind efectele secundare grave ale problemelor prin care trecuse. Ea a relatat un incident prin care a trecut cu o asistentă medicală, în timp ce făcea exerciţii pentru memorie. Asistenta o trezise şi o rugase să-şi spună numele, iar actriţa, al cărei nume complet este Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke, a reuşit să scoată doar câteva sunete fără noimă.

"În cele mai proaste momente ale mele, am vrut să trag clapa.

Le-am cerut doctorilor să mă lase să mor. Jobul meu, tot visul despre cum ar trebui să fie viața mea, axată pe limbaj, pe comunicare, fără astea eram pierdută", a mărturisit ea.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod