Drama unei mame celebre care își caută fiica dispărută de 25 de ani: Romina Power este convinsă că fata ei trăiește

Cântăreaţa italiană Romina Power a lansat un apel pe Instagram pentru găsirea fiicei sale, Ylenia, dispărută în America, în 1994.

În luna în care s-a născut fiica ei, Romina Power face încă un apel pentru căutarea fiicei sale. Ylenia a dispărut în urmă cu 25 de ani, iar de atunci mama sa a trăit tot timpul cu convingerea că o va regăsi.

Într-un mesaj emoționant postat pe contul său de Instagram, cântăreața italiană în vârstă de 68 de ani a mărturisit că nu a încetat să spere că o va strânge din nou în brațe.

"Noiembrie este luna în care s-a născut Ylenia. A dispărut în Statele Unite în ianuarie 1994. Avea 23 de ani. N-am renunțat niciodată să sper că o voi strânge din nou în braţe. Ştiu că trebuie să se fi schimbat de atunci, dar dacă cineva recunoaşte o femeie care seamănă cu fata asta, vă rog să mă contactaţi. Mulţumesc", a scris Romina Power, îndemnându-și în încheiere admiratorii să distribuie imaginea cu chipul Yleniei.

Frumoasă, deșteaptă și vizionară


Autorii celebrei piese "Felicita" ("Fericire"), Al Bano și Romina Power erau un cuplu fericit în anii '80, dar în 1999 s-au despărțit. Cei doi n-au rezistat tragediei pierderii fiicei lor mai mari.

Duetul italo-american Al Bano și Romina Power s-a format în 1969.

Cei doi s-au cunoscut în timpul unor filmări. El era deja un compozitor de succes, iar ea, fiica starului american Tyrone Power şi a actriţei mexicane Linda Christian, era actriţă. Cei doi s-au căsătorit în 1970. Micuța Ilya s-a născut la patru luni după nuntă. Cei doi artiști au mai avut trei copii.

Albano și Romina au început cariera muzicală în 1975 şi au avut succes timp de aproape 25 de ani. În 1985, ei au reprezentat Italia la Eurovision.

Deși turneele le mâncau mult timp, Al Bano și Romina și-au crescut copiii cu dragoste. Când a crescut, Ylenia a început să joace în filme, să cânte și să danseze. După ce a intrat la colegiu, ea a început să-și caute de lucru ca bonă. Cea mai mare pasiune a ei era să călătorească în lume și să-și scrie impresiile în jurnal. În autobiografia "E la mia vita" ("Asta-i viața mea"), Al Bano a descris-o pe fiica sa cea mare "o femeie frumoasă, deșteaptă și o vizionară", cu un "caracter independent".

Misterul din New Orleans


Pe 31 decembrie 1993, la vârsta de 23 de ani, Ylenia Maria Sole Carrizi a efectuat ultimul apel telefonic internațional. Era în New Orleans, Statele Unite. A vorbit puțin cu mama sa, care nu fusese de acord cu călătoria ei în America.

Romina avea un motiv de nemulțumire: în vara lui 1993, tot în New Orleans, Ylenia îl cunoscuse pe saxofonistul afro-american Alexander Masakela, în vârstă de 54 de ani, care cânta pe stradă.

Al Bano a povestit că, odată, fiica lui a mers să se întâlnească cu Masakela, dar s-a întors abia a doua zi, amețită de droguri.

Mulţi au speculat că tânăra se îndrăgostise de Masakela. Acesta o fermecase pe Ylenia atât de mult, încât șase luni mai târziu, a venit singură în capitala statului american Louisiana. Le-a explicat părinților că se duce să scrie o carte despre artiștii fără casă. În ianuarie 1994, Al Bano și Romina au sunat la hotelul LeDale, unde știau că stătea Ylenia, dar nu le-a răspuns nimeni. Vorbiseră cu ea ultima oară pe 1 ianuarie.

Ce a văzut singurul martor


Ancheta poliției americane a început la o săptămână după ce părinții au vorbit ultima dată cu Ylenia. Polițiștii au aflat că pe 6 ianuarie, în jurul miezului nopții, ea a fost văzută pe malul râului Mississippi. Citea o carte sub un felinar, într-un loc periculos, iar asta i s-a părut ciudat lui Albert Cordoba, care era paznic de noapte. "I-am zis: nu poți să stai aici, trebuie să pleci", a povestit martorul. "Ea mi-a răspuns: <<Nu contează, sunt a apei>> și a sărit în râu. Am strigat la ea să se întoarcă, dar părea că nu voia să mă audă", a mai spus Cordoba.

Descris de autorități drept un martor de încredere, paznicul a relatat că tânăra s-a sinucis înnecându-se.

Dar trupul ei nu a fost găsit niciodată, alimentând numeroase speculații.

Al Bano crede că sursa tuturor nenorocirilor este Masakela. El a stârnit suspiciuni, mai ales după ce câteva femei l-au acuzat de viol. Dar toate încercările anchetatorilor de a găsi o legătură între el și dispariția fetei au eșuat. Masakela, care locuia în aceeași cameră cu Ylenia, a susținut că i-a propus fetei să facă sex, dar aceasta a refuzat. În mod inexplicabil, ea a părăsit camera fără să-și ia lucrurile personale, lucru confirmat de angajații hotelului.

Teoriile conspirației și nicio dovadă


Cazul a fost analizat intens de presa italiană, iar dispariția fără urmă a tinerei a suscitat nenumărate speculații. Unii au spus că părinții fetei au pus la cale dispariția, ca să o promoveze. Altă teorie susține că Ylenia ar fi fost inclusă într-un program de protecţie a martorilor şi a fost nevoită să-şi schimbe numele și înfăţişarea.

Însă singura certitudine este că dispariția fiicei lor i-a consumat emoțional pe Al Bano și Romina Power. Cei doi s-au despărțit la cinci ani după tragedie.

De-a lungul anilor, au fost efectuate mai multe investigaţii, inclusiv ale unor detectivi privați, însă nimeni nu a aflat nimic. În iunie 2011, săptămânalul german Freizet Reuve scria că Ylenia se afla într-o mănăstire, dar informația nu a fost confirmată.

Al Bano a obținut înregistrarea decesului


În 2014, la cererea lui Al Bano, un tribunal din Brindisi a declarat decesul Yleniei.

Cu toate acestea, speculațiile n-au contenit niciodată.

În 2015, cazul a fost redeschis după ce un șofer de camion a recunoscut că a ucis o fată pe nume Susan. Ylenia își spunea așa în timpul șederii în SUA. Pista s-a dovedit, însă, falsă. La fel și cea din Rusia, unde se auzise că ea ar fi fost văzută în compania unor oameni ai străzii.

Anul trecut, o fotografie a născut discuții interminabile pe internet: în imagine era o fată care părea să semene cu Ylenia, făcută la Veneția, în anul 2000. Dar nici acum nu există vreo dovadă, cât de mică, a faptului că ea ar fi în viață. Singura care nu și-a pierdut speranța este mama sa, Romina Power.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod