citate de despartire

Cele mai inspirate citate de despărțire. Gata cu lacrimile!

Despărțirea nu e ușoară niciodată, dar te vei vindeca!

În timp ce mulți dintre noi s-ar putea simți ușurați că relația lor nefericită se încheie, alții pot simți o durere imensă atunci când sunt nevoiți să recunoască că relația lor a ajuns la sfârșit. Când o relație se încheie, oricât de valabile ar fi motivele, nu numai că pierzi un partener, pierzi și planurile de viitor. Absența persoanei respective poate fi resimțită acut, chiar dacă viața ta e acum mai liniștită și mai lipsită de dramă.

Când rutina ta este perturbată, fără a avea ceva pozitiv pentru a completa golul, te poți simți foarte singur/ă, chiar dacă te bucuri că ai scăpat de o relație toxică. Și chiar dacă găsești activități noi antrenante, sentimentul de singurătate poate dura.

Acest lucru este normal și nu e neapărat un semn că ai făcut o greșeală prin a te despărți.

În timp ce mulți spun că timpul vindecă rănile, probabil e mai adevărat să spunem că distanța ne permite să ne concentrăm asupra altor preocupări mai actuale. Oamenii sunt remarcabil de rezistenți și, în timp ce dorința prezenței unui partener s-ar putea să nu se evapore complet, cu timpul va ocupa mai puțin spațiu în minte și în inimă. Atunci când o relație se termină urât, poți experimenta furie și tristețe, ușurare și dezamăgire. Din fericire, inimile și mințile noastre sunt capabile să tolereze o astfel de supraîncărcare emoțională o perioadă de timp, după care furia imensă începe să se estompeze și tristețea persistentă se va retrage.

 


Într-un final, pierderea va începe să fie istorie și te vei concentra din ce în ce mai mult pe prezent. Cu toate acestea, faptul că te poți elibera de o relație care te împiedică să te bucuri de viață la maximum sau să te simți cât mai bine cu tine, merită din plin tot acest greu. Cercetările demonstrează că relațiile nesatisfăcătoare sunt mai rele pentru bunăstarea emoțională decât absența totală a romantismului.

Dacă ai nevoie de exemple, de sfaturi, de situații asemănătoare prin care au trecut alții pentru a putea trece mai ușor peste o despărțire, iată 10 citate puternice care te pot ajuta!

Cele mai inspirate citate de despărțire


"Relațiile de iubire sunt ca sticla.
Uneori este mai bine să le lași sparte decât să te rănești pe tine însuți adunâdu-le la un loc." Anonim

"Iubirea îndură mai uşor absenţa sau moartea decât îndoiala sau trădarea." André Maurois

"Nu regreta niciodată nimic. Dacă ceva este bun, e minunat. Dacă ceva este rău, nu reprezintă decât o experiență." Victoria Holt

"Atunci când se închide o ușă, o alta se deschide; dar adeseori ne uităm atât de îndelung și plini de regrete la ușa închisă încât nu zărim ușa deschisă pentru noi." Alexander Graham Bell

"Nu plânge pentru că s-a terminat, zâmbeşte pentru că s-a petrecut." Gabriel García Marquez

"Cea mai fierbinte dragoste are cel mai rece sfârșit." Socrates

"Indiferent de cine ți-a frânt inima sau de cât timp iți va lua pentru a te vindeca, nu vei putea niciodată trece prin asta fără prietenii tăi." Oscar Wilde

"Când ești rănită în dragoste, varsă râuri de lacrimi, construiește un pod și treci pește…" Anonim

"Trebuie să ierți pentru a uita și să uiți pentru a simți din nou dragostea." Anonim

"Singurătatea nu te învața că ești singur, ci singurul." Emil Cioran
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod