Dosar Eva. Cum a luptat Gwyneth Paltrow pentru povestea sa de dragoste

Actrița a încercat cu disperare să-și salveze mariajul. Ea s-a certat dur cu editorul influentei reviste Vanity Fair, care dorea să anunțe încă de anul trecut divorțul.

Despărțirea dintre Gwyneth Paltrow și Chris Martin e o surpriză doar pentru publicul larg. Anul trecut, când Vanity Fair pregătea un amplu articol și o copertă "zdrobitoare", prin care urma să dezvăluie că Gwyneth se află în pragul divorțului, actrița americană a simțit că i se urcă tot sângele la cap. A făcut tot ce i-a stat în putință pentru ca materialul să nu ajungă la tipar. Plină de nervi, l-a sunat imediat pe editorul publicației, Graydon Carter și a făcut presiuni uriașe pentru ca acesta să scoată articolul din revistă.

Inițial, Carter părea decis să dea credit echipei sale de jurnaliști. Când Gwyneth a trecut, însă, la amenințări, el a înțeles că vedeta își va apăra căsnicia cu ferocitatea unei leoaice. Și n-a greșit: actrița le-a scris prin e-mail prietenilor ei celebri, punându-le în vedere să boicoteze revista. Cei de la Vanity Fair au acuzat-o pe Gwyneth că s-a comportat asemenea dictatorului nord-corean Kim Jong-un. Gwyn declarase război unei instituții aproape sacre, cu care mai colaborase, și care a acceptat să dea înapoi doar pentru că nu dorea să-i facă rău.

Vanity Fair avea dreptate. Mariajul dintre Gwyneth Paltrow și Chris Martin era pe butuci. Dar ea nu era dispusă să accepte asta. Nu atunci. Nu atât de ușor.

Pentru actrița americană în vârstă de 41 de ani era de neconceput să renunțe la luptă. Ziariștii au prins firul în cel mai prost moment pentru ea, când încerca să refacă puntea de legătură cu soțul său. În plus, cum s-ar fi simțit când toată lumea afla din presă vestea divorțului? Chiar dacă ajungea la acest deznodământ, își dorea să dea un comunicat. Ceea ce s-a și întâmplat, în această săptămână.

Dar Gwyneth n-a vrut ca lucrurile să rămână așa. În fața reacției vehemente a vedetei, Carter a cedat. Conținutul articolului nu este nici astăzi cunoscut.

Graydon Carter scria, în numărul din martie anul trecut al Vanity Fair, că povestea originală a fost scoasă din revistă pentru că "oamenii tind să aibă opinii pasionate despre actriță": "Ceea ce a început atât de inocent s-a schimbat repede", se justifica el în editorialul pe care îl semnează în fiecare număr. "Când povestea era gata, autorul articolului a luat legătura cu reprezentanții actriței și cu prietenii ei, iar Paltrow a trimis celebrul mail către toți cunoscuții ei. Le-a cerut să nu vorbească cu Vanity Fair despre ea sau despre orice altceva. Niciodată. Nici Kim Jong-un n-ar fi avut o pretenție mai deplasată", a scris editorul publicației.

"Eram în ședință și discutam despre mai multe idei de subiecte, iar la un moment dat am spus că aș citi ceva despre Gwyneth Paltrow. Iar lucrurile au scăpat de sub control când revistele și site-urile au încercat să anticipeze despre ce urma noi să scriem, ca să ne ia fața", a povestit el.

Carter a desemnat-o pe Vanessa Grigoriadis să scrie articolul, iar la sfârșitul verii textul era gata. El susține că articolul care a provocat atâta patimă nu era nici pe departe povestea senzațională la care oamenii se așteptau. "Era ceea ce stabilisem, un eseu rațional despre îmbinarea dintre ură și dragoste care o înconjoară pe Gwyneth Paltrow", a explicat el. "Am crezut că am explicat perfect toată această istorie. Dar era atât de departe de povestea mitologică pe care lumea o aștepta, <<despărțirea epică>>, împănată cu dezvăluiri-bombă, încât am decis s-o țin deoparte pentru o vreme", s-a justificat editorul.



În cele din urmă, Gwyneth l-a sunat pe Carter. Era în octombrie. "Am vorbit vreo 20 de minute despre articol și despre reacția ei. La un moment dat, mi-a cerut sfatul despre cum să-i atragă de partea ei pe cei care o urăsc. I-am zis să mai pună vreo 6 kilograme pe ea. Am glumit că la mine a mers. Mi-a răspuns că a pus mai mult de atât. Ceea ce mi s-a părut cinstit și amuzant", a povestit Carter.

În pofida eforturilor șefului de la Vanity Fair de a pune batista pe țambal, acum se dovedește că speculațiile despre divorțul ei erau fundamentate. Actrița a dezvăluit că în acea perioadă lupta din răsputeri pentru a-și salva mariajul. Nu există niciun indiciu că articolul cenzurat ar fi provocat divorțul. Problemele din căsnicia celor două staruri erau mai vechi, iar Gwyneth urmărea să câștige timp pentru a le rezolva.

Prietenii actriței susțin că ea a făcut tot posibilul pentru a-și salva căsnicia. De dragul lui Chris, și-a sacrificat și prietenia cu Madonna, pentru că artista îi spusese că soțul ei are o mulțime de neajunsuri. Cântăreața chiar o sfătuise să-și aranjeze un divorț perfect. așa cum ea procedase cu Guy Ritchie, scrie Daily Mail.



În cele din urmă, Gwyn n-a mai putut lipi cioburile la loc. Chris era măcinat de zvonurile că ea l-a înșelat. Potrivit surselor din anturajul cuplului, ideea despărțirii a fost a lui. Decizia au luat-o în timpul vacanței pe care au petrecut-o cu copiii lor în Hawai, în ianuarie, unde și-au spus tot ce aveau pe suflet. Au convenit să meargă luna aceasta împreună într-un nou sejur, în Bahamas, și să facă de acolo anunțul divorțului.

"Cu inima plină de tristeţe am decis să ne despărţim", au scris Gwyneth și Chris în mesajul comun, publicat pe site-ul actriţei americane, goop.com. Intitulat "Despărţire gândită îndelung", textul era ilustrat cu o fotografie în care cuplul apare zâmbitor, pe o pajişte însorită şi proaspăt cosită. "Am muncit din greu de peste un an, uneori împreună, alteori individual, pentru a vedea ce mai era încă posibil pentru noi, dar am ajuns la concluzia că, deşi ne iubim foarte mult, vom rămâne despărţiţi", au adăugat ei.

Actrița în vârstă de 41 de ani şi Chris Martin, în vârstă de 37 de ani, și-au asigurat fanii că vor fi întotdeauna o familie: "Dintr-un anumit punct de vedere, nu am fost niciodată aşa de apropiaţi ca acum".

Cuplul, care are doi copii, o fiică, Apple, în vârstă de 9 ani, şi un fiu, Moses, în vârstă de 7 ani, a mai scris că au gândit îndelung asupra acestei decizii: "Suntem, înainte de toate, părinţii a doi copii incredibil de minunaţi şi vă cerem ca intimitatea noastră să fie respectată în acest moment dificil. Am avut întotdeauna o viaţă de cuplu departe de privirile indiscrete şi sperăm să putem continua în acelaşi fel, în condiţiile în care ne-am angajat într-o despărţire îndelung gândită."

Chris Martin şi Gwyneth Paltrow, recompensată cu Oscarul pentru rol secundar în 1999 pentru rolul din filmul "Shakespeare in Love", formau una dintre cele mai frumoase perechi din showbiz-ul internațional.

Desemnată în 2013 de revista People cea mai frumoasă femeie din lume, Gwyneth Paltrow a devenit cunoscută în cinematografie cu rolul din thrillerul "Seven", în 1995, în care a jucat alături de Brad Pitt - care i-a devenit apoi partener de viaţă. În 1997, ea a avut o relaţie cu Ben Affleck, alături de care a rămas doi ani.
După Oscarul câştigat şi căsătoria cu Chris Martin, s-a îndepărtat de platourile de filmare, concentrându-se pe lansarea de cărţi şi reţete gastronomice şi pe apariţii în emisiuni de televiziune.
Rolul Pepper Potts din franciza "Iron Man", începută în 2008, a readus-o pe actriţă în prim-planul cinematografiei mondiale, notează agenția Mediafax.

La rândul său, Chris Martin se bucură de mare succes pe plan artistic. Trupa sa, Coldplay, înfiinţată în 1996, a vândut peste 60 milioane de albume pe plan mondial.

Gwyneth și Chris s-au căsătorit la sfârşitul anului 2003 în Santa Barbara (California), departe de privirile curioşilor. Ceremonia-surpriză, la care nu a asistat niciunul dintre membrii celor două familii, a avut loc cu câteva săptămâni înainte de anunţul prin care cuplul anunţa venirea pe lume a primului lor copil.

Cei doi artişti, care apăreau rar împreună în public, au făcut o chestiune de onoare din faptul că nu vorbeau public despre partenerul de viaţă, alimentând cu regularitate zvonurile despre despărţirea lor, notează agenția Mediafax.
În 2008, actriţa a a spus că acele zvonuri erau "ridicole" şi a reamintit că familia ei preferă să nu se afişeze în faţa camerelor de filmat. În ianuarie, ei au făcut o excepţie şi au apărut ţinându-se de mâini la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur la Los Angeles.



Zvonurile au continuat însă, culminând cu articolul care a provocat scandalul de la Vanity Fair. Ce i-a despărțit?

După anunțul lor pacifist, presa engleză a publicat mai multe dovezi ale infidelității lor. În septembrie anul trecut, actrița a fost fotografiată în timp ce se săruta de mama focului cu fostul său iubit, Donovan Leitch, la un meci de baseball, în timp ce copiii se aflau lângă ea. Imaginea spune totul. Și e cam greu de explicat dacă întâlnirea cu Donovan făcea parte din strategia sa de a-l recuceri pe Chris. "Gwyneth și Donovan au fost iubiți timp de peste 20 de ani. Nu există nicio relație romantică între ei. Nu există nicio persoană implicată, așa cum reise din scrisoarea publicată de Gwyneth și Chris", a declarat un reprezentant al actriței. Regula spune însă că o imagine face cât o mie de cuvinte. Iar în cazul de față nici nu-i nevoie de atâtea.



În februarie, un reprezentant al vedetei nega că aceasta ar fi avut o relație cu Kevin Yorn, un avocat cu conexiuni în showbiz. "Povestea este total falsă. Gwyneth îl cunoaște pe Kevin din câteva întâlniri de afaceri. N-are o legătură romantică cu el", a spus sursa citată.
S-a mai zvonit că actrița ar fi avut o relație și cu milionarul Jeff Soffer, căsătorit cum cu Elle Macpherson, dar deocamdată singura dovadă palpabilă rămâne poza sărutului cu Donovan.

Soffer a flirtat cu Gwyneth la un eveniment organizat în Miami, în 2011, ba i-a mai oferit și o plimbare cu iahtul său. Cu Yorn pare să fi avut doar o relație de socializare, nimic mai mult, scrie Daily Mail.

Flirturile ei erau detaliate în articolul interzis din Vanity Fair. Gwyneth a reușit să deturneze materialul exploziv, dar pe Chris nu l-a putut întoarce. Nu că el ar fi fost ușă de biserică. Despre solistul de la Coldplay s-a scris că ar fi avut o relație cu actrița Kate Bosworth.

Presa britanică scrie însă că aventurile lor extraconjugale au fost doar efectul, nu cauza problemei. Problema era că ei nu se mai potriveau. Gwyneth se transformase dintr-o actriță care a luat Oscarul într-o scriitoare ștearsă de cărți de rețete. Deși era vegetarian și îi plăcea yoga, Chris era un tip normal, care dorea să bea din când în când o bere cu băieții și să fumeze, așa că nu se dădea în vânt după stilul de viață "ultraortodox" al soției.

Anul trecut, când Gwyneth declara că a scos carbohidrații din alimentația copiilor ei, s-a ales cu un val de critici din partea publicului, care o acuza că își supune micuții la un regim periculos pentru creșterea lor sănătoasă. Chris a acuzat-o de "snobism alimentar". Câteva zile mai târziu, ea a fost fotografiată în timp ce le dădea copiilor cartofi prăjiți și ouă de ciocolată, scrie Daily Mail.

S-a mai spus și că relaţia lor a început să aibă probleme de cel puţin cinci ani, după ce Gwyneth Paltrow a devenit, în 2009, adepta Cabalei - doctrină religioasă urmată, printre alte vedete, şi de Madonna. "Chris nu a fost mulţumit cu acest lucru. A simţit că începea să piardă femeia de care se îndrăgostise", a declarat o sursă pentru tabloidul The Sun.



Cei doi au început să trăiască separat în ultimii ani, după ce actriţa, în vârstă de 41 de ani, a devenit din ce în ce mai preocupată de modă şi nutriţie - promovate pe Goop, blogul ei personal - iar Chris Martin, în vârstă de 37 de ani, a început să înregistreze cel mai recent album al formaţiei Coldplay, "Ghost Stories", ce va fi lansat pe 19 mai.

"Chris este mai relaxat şi mai discret şi i s-a părut din ce în ce mai greu să trăiască la standardele perfecte (ale lui Gwyneth, n.r.)", a mai spus sursa citată.

Artistul s-a mutat anul trecut din casa de 7 milioane de lire (8,38 milioane euro), situată în Belsize Park, din Londra, în micul apartament al lui Guy Berryman, colegul său de trupă, din Hampstead Heath, în nord-vestul Londrei.

"Chris avea într-adevăr conflicte cu Gwyneth. Relaţia lor era sub o presiune uriaşă, iar el făcea tot posibilul să dreagă lucrurile. Dar a simţit că nu avea altă soluţie decât să se mute. Guy i-a oferit un loc unde să stea şi să se gândească la o rezolvare",
a mai spus sursa amintită.

Ce urmează? De acum înainte, solistul se va refugia în muncă: se va concentra de acum înainte pe rolul său de mentor în show-ul TV de talente muzicale "The Voice", din Statele Unite, și pe lansarea noului album al trupei Coldplay, programată în luna mai, urmată de un turneu. Chris va face naveta între Londra, unde locuiește mama lui, Alison, recent divorțată, și noua casă din Malibu, unde își va petrece vacanțele cu copiii săi.

 



Gwyneth își va continua afacerea în domeniul fitness-ului cu antrenoarea Tracy Anderson și va continua să dea sfaturi despre un stil de viață sănătos pe blogul pe care și-a anunțat divorțul, Goop.

Cariera ei la Hollywood pare să fi pălit din cauza imaginii sale publice, Gwyneth fiind percepută ca o femeie prea mulțumită de sine. După mariajul eșuat, ea are nevoie de un rol grandios pentru a renaște.


Foto: Hepta, AFP/Mediafax, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
30 Martie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod