Colecția IKEA PS 2014 – design accesibil pentru o viaţă urbană „Mereu în mişcare”

În marile orașe, cei care locuiesc în spații mici au nevoie, în primul rând, de mobilitate și flexibilitate. Noua colecție IKEA PS, care va fi disponibilă în Magazinul IKEA din București începând cu luna aprilie, aduce soluţii unice de design pentru o viaţă urbană „Mereu în mişcare”, la preţuri accesibile.

59% dintre persoanele care locuiesc în mediul urban declară că au nevoie să folosească într-un mod cât mai inteligent fiecare centrimetru din spațiul pe care il au la dispoziție, iar 50% au nevoie de obiecte de mobilier multifuncționale și consideră că designul este la fel de important ca şi funcția produselor.
2 din 3 persoane care locuiesc în mediul urban apreciază obiectele de design, însă ar prefera ca acestea să aibă prețuri mai accesibile.

17% dintre aceștia trăiesc în locuinţe cu suprafaţa mai mică de 30 de metri pătrați, 59% locuiesc în garsoniere sau apartamente, 49% într-o locuinţă închiriată, iar 29% s-au mutat cel puțin de două ori în ultimii 3 ani.

Acestea sunt o parte dintre rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Compania IKEA, în care s-au analizat particularităţile spațiilor în care locuiesc 8.500 de consumatori din Suedia, Marea Britanie, Franța, Statele Unite, Polonia, Japonia, China și Qatar.
La acest studiu au fost analizate răspunsurile respondenților cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, care trăiesc în orașe. Rezultatele arată nevoia acestora de soluții flexibile și funcționale pentru acasă, astfel încât să aibă o viață de zi cu zi mai bună în spațiul urban.

Colecția IKEA PS 2014 a fost concepută pentru a răspunde acestor nevoi, dar, mai ales, pentru a surprinde dorințele și visurile generației urbane. În prezent, tot mai mulți oameni locuiesc în orașe, se mută tot mai des și locuiesc în spații tot mai mici.

Echipa de designeri IKEA a lucrat împreună cu tineri designeri din toată lumea, iar rezultatul este colecția IKEA PS 2014, care are 51 de produse diferite, precum un birou cu o lampă încorporată, covoare cu imprimeuri inspirate de modelele est-europene, dulapuri pentru colț, sau dulapuri deschise care pot fi decorate și camuflate în funcție de preferințe.
Produsele îmbină forma, funcția, calitatea și sustenabilitatea specifice produselor IKEA, toate la un preț accesibil.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod