Dependent de tutun: Brad Pitt fumează, iar Angelina Jolie luptă cu ameninţarea cancerului

Brad Pitt este alături de soţia sa în lupta acesteia împotriva cancerului


Vedeta hollywoodiană a aflat în 2013 că este purtătoarea genei BRCA1 care creşte cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar şi cu 50% riscul de a dezvolta un cancer ovarian.

Mai puţin de 1% dintre femei poartă gena BRCA1 - pe care o are şi Angelina Jolie - sau gena BRCA2, care se aseamănă foarte mult cu prima.

Cumulat, aceste gene cresc riscul de a dezvolta cancer mamar cu un procent cuprins între 40% şi 90% şi sunt, totodată, asociate cu cancerul ovarian.

Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, opt membri ai familiei actriţei americane au murit în ultimii ani, înainte de a ajunge la vârsta a treia, din cauza unor gene care determină apariţia cancerului.

Mama Angelinei Jolie, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian în 2007, la vârsta de 56 de ani. Mătuşa actriţei, Debbie Martin, a murit de cancer mamar în 2013, la vârsta de 61 de ani. O altă mătuşă, Stella Laws, şi o verişoară, Francine, au murit din cauza cancerului. Bunicul Rolland Bertrand a murit din cauza unui cancer la glandele salivare în 1985, la vârsta de 61 de ani, la fel ca unchiul ei Raleigh. Bunica Angelinei Jolie, Lois, a murit de cancer ovarian la vârsta de 45 de ani, iar străbunica ei, Virginia Gouwens, a murit din cauza aceleiaşi maladii la vârsta de 53 de ani.



Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
21 Aprilie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod