Cum arăta Marilyn Monroe la 19 ani: 15 imagini prețioase

Încă nu împlinise 20 de ani, iar numele ei era Norma Jeane Dougherty și n-o știa nimeni. Iată cum arăta înainte de a ieși din anonimat!

În 1946, un fotograf talentat o invita pe o tânără să pozeze pentru un pictorial. Numele celui care se afla în spatele camerei era Richard C. Miller, iar cea care îi atrăsese atenția era o brunetă de 19 ani, Norma Jeane Dougherty. Această Norma avea să devină prima starletă din istorie, prototipul frumuseții feminine, iar chipul ei - unul dintre cele mai cunoscute din lume.

Peste ani, Richard povestea că atunci când o fotografia pe Norma habar n-avea că acele imagini vor deveni atât de prețioase. Pentru el, era doar "o fată drăguță, atractivă, cu multă ambiție". Colecția de imagini pe care el a realizat-o în '46, când nimeni nu auzise încă de Marilyn Monroe, a ajuns astăzi la o valoare estimată între 60.000 și 80.000 de dolari și va fi vândută la licitație pe 7 octombrie de casa Santa Monica Auctions, iar printre aceste cadre prețioase se află și o imagine în care starleta poartă rochia de mireasă pe care a îmbrăcat-o la prima ei nuntă.

Sunt fotografii necunoscute publicului larg, care o prezintă pe Marilyn Monroe înainte de a cunoaște celebritatea.

Născută la 1 iunie 1926, Marilyn Monroe este una dintre cele mai cunoscute figuri din toate timpurile, iar numele ei a devenit sinonim cu atracţia feminină. A fost actriţă, model, cântăreaţă, sex-simbol şi divă pop, printre cele mai celebre ale secolului XX. Chiar şi acum, la atâtea decenii de la moartea sa, survenită în 1962, starleta are o mulţime de fani, iar informaţiile despre ea şi fotografiile sale stârnesc un interes imens.

Ascensiunea lui Marilyn Monroe a început cu selectarea ei pentru a poza în câteva reviste.
Vedeta a depăşit o copilărie dificilă, devenind unul dintre cele mai mari sex-simboluri ale lumii. De-a lungul carierei sale, filmele în care a jucat au avut încasări de peste 200 de milioane dolari.

Marilyn a fost crescută de părinţii adoptivi, Albert şi Ida Bolender din Hawthorne, California, unde ea a trăit până la vârsta de şapte ani. În autobiografia sa "My Story" ("Povestea mea"), scrisă de jurnalistul Ben Hecht, actriţa declara că a crezut că Albert şi Ida erau părinţii săi. După 1935, a fost trimisă la orfelinatul din Los Angeles, ca mai apoi să urmeze o lungă succesiune de familii adoptive.


Pentru a nu se reîntoarce la orfelinat, a fost nevoită să se căsătorească, James Dougherty devenindu-i primul soţ, în 1942, după ce ea a împlinit 16 ani. În timp ce soţul ei era plecat să lupte în cel de-Al Doilea Război Mondial, Norma Jeane Dougherty a început să lucreze într-o fabrică unde pulveriza soluţie antifugnitivă pentru piese de avioane. Un tânăr fotograf militar, David Conover, se plimba prin fabricile locale făcând poze pentru un articol din revista YANK despre femeile care ajută la eforturile depuse pentru război. El i-a remarcat imediat potenţialul de model şi i-a oferit să colaboreze cu agenţia de modelling The Blue Book.
Norma Jeane a devenit unul dintre cele mai de succes modele ale agenţiei, pozând pe prima pagină a sute de reviste.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
29 Septembrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod