10 momente scandaloase puse la cale de televiziuni pentru audiență

Apetitul televizunilor comerciale din România pentru senzațional pare de nestăvilit. În ciuda sancțiunilor CNA, a reacției presei și a opiniei publice, posturile TV și-au făcut un obicei din difuzarea de subiecte sub limita decenței.

E greu de spus până unde poate merge foamea de bani a celor care storc audiența din cele mai murdare subiecte, dar știm sigur cum s-a ajuns la acest grad de degradare. Istoria cazurilor de malpraxis ale profesiei de jurnalism, în care pacienții au fost mutilați cu cinism, ne arată cât de jos poate coborî o industrie atunci când managerii se agață de eternul alibi "asta se cere".

Cazul Tufaru, culmea prostului gust

Nimic nu poate fi mai dezgustător, mai lipsit de umanitate și mai scandalos decât două femei care își bat joc de o fată cam săracă cu duhul. Reportajul difuzat luni seară, în emisiunea "Acces direct" de la Antena 1, a oripilat publicul și a declanșat un senzor social care părea să se fi defectat.

Adriana Bahmuțeanu a invitat-o pe Ioana Tufaru să-i facă curățenie în curte pentru a-i da bani. Ajunsă la locuința vedetei, fiica Andei Călugăreanu a devenit subiectul ironiei agresive a fostei doamne Prigoană. Adriana Bahmuțeanu s-a uitat în urechile Ioanei, a pus-o să folosească bețișoare de urechi în fața camerelor de luat vederi și apoi a pus-o să se descalțe pentru a arăta că are unghiile mari și murdărie între degete. "Când te speli, trebuie să te speli și în urechi. Cum să stai cu cleiul ăsta? De câte săptămâni nu te-ai mai spălat în urechi? Și cum să stai cu ghearele alea la picioare și cu jeg între degete. Nu-mi vine să cred, îmi vine să vomit. Nu mi se pare normal ca o femeie de 30 de ani să fie în halul ăsta", a admonestat-o Adriana. "Ca să intre la mine în curte, trebuie să te speli. La mine nu vii cu jegul pe tine. Eu sunt de acord să vină la mine să muncească. O dată pe săptămână eu îi dau 50 de lei", a spus "mărinimoasa" Adriana Bahmuțeanu.


Imaginile au fost difuzate în emisiunea "Acces Direct", de la Antena 1, iar Simona Gherghe a crezut că dă lovitura cu un reportaj atât de "educativ" și "distractiv". Show-ul grotesc a produs însă reacții adverse. Nu era pentru prima dată când Ioana Tufaru devenea bătaia de joc a unei emisiuni. A mai fost făcută prostituată, a fost analizată de psiholog, a îăndurat insultele altor "vedete". Dar ceea ce s-a transmis în acea seară a fost atât de revoltător, încât valul de reacții a erupt.
Primul care a luat poziție a fost Mihai Bendeac. El a postat pe Facebook un comentariu acid la adresa fostei colege. "Mesaj pentru Simona Gherghe. Lucram. Şi ochii mi-au scăpat pe televizor. Simona, deseară, când ajungi acasă, mai uită-te încă o dată la reportajul de azi cu Ioana Tufar. Ce simţi? Eu am plâns. Nu am văzut vreodată ceva mai umilitor. Simona, mai eşti OM?... Cu drag, Mihai", a scris Mihai Bendeac pe Facebook.

Copleșită de proporțiile dezastrului, Simona Gherghe a plâns vreo două seri la rând în emisiune, motivând că a fost înțeleasă greșit și că n-a făcut decât să îndeplinească ceea ce i s-a cerut, în loc să admită că a greșit și că ar fi fost mai bine să ia o pauză. În fond, ea n-a fost în stare să prezinte un răspuns credibil la cea mai importantă întrebare: de ce era important pentru țară cleiul din urechile Ioanei Tufaru? Dar dacă viața merge înainte chiar și după ce o vedetă omoară trei oameni, de ce n-ar continua și după ce încă o emisiune îi turtește imaginea boțită unei fete mai bleguțe, de care toți vor să profite?

Cazul Tufaru este deznodământul unui lung șir de păcate al industriei de entertainment TV din România.

Până aici, bunul simț a fost schingiut de mai multe ori, în direct și în exclusivitate. Pentru bani.

Andrei Gheorghe, wrestling în platou

Fostul realizator TV a fost protagonistul unui filmuleț controversat, despre care s-a tot spus că ar fi fost regizat. În 2006, pe când era la Antena 1, a circulat pe mailuri un material video în care Andrei Gheorghe își iese din minți și lovește doi invitați. Aparent provocat, Andrei îi dă un pumn în față unui tânăr, apoi îl doboară cu un picior în piept pe celălalt invitat, în timp ce în platou se lasă liniștea.

 

Deși sub sigla Antena 1 apare scris "Direct", nimeni n-a văzut aceste imagini live, dar nu asta e important, ci faptul că Gheorghe bătăușul a lansat moda bătăii le televizor: asta a fost prima bătaie într-un studiou de televiziune. După el au venit degrabă și epigonii.

Dan Diaconescu, din tomberon în politică

În 2009, pe vremea când trăia din succesul producției "Elodia", "Dănuț" a încercat să facă și o continuare a acestui "thriller" original. În rolul dispărutei a distribuit-o pe Magda Ciumac. Filmările mergeau bine, dar totuși era nevoie de un "zvâc", un moment memorabil care să facă audiența să explodeze. Și aici intră în scenă Tolea. Enervat, chipurile, de tema emisiunii de la OTV, "Magda Ciumac dată dispărută" şi de acuzaţiile care i se aduceau voalat, Tolea a venit cu un tomberon în studio şi după câteva schimburi de replici cu prezentatorul, l-a luat în braţe şi a încercat să-l arunce în pubelă.

 

Primitivismul acestei scene a devenit definitoriu nu doar pentru OTV, ci pentru întregul segment al emisiunilor tabloide. Între timp, Dan Diaconescu a înființat un partid care a intrat în Parlament. Semn că tomberonul a ajucat un rol important în ascensiunea lui.

Simona Trașcă, o femeie bătăioasă

În ianuarie 2012, blonda s-a luat la bătaie cu Miguel Alarcon, pe numele de studio "Miguel de Italia", la emisiunea de înaltă ținută morală "Acces direct" (vă sună cunoscut?), moderată de Simona Gherghe. Dacă nu i-a pus ea să se bată, în mod sigur i-a invitat ca să facă o "emisiune de succes", că doar acești "intelectuali rasați" n-or fi dat buzna de capul lor în platou.
Cei doi s-au încăierat pentru un ceas, după ce italianul a sărit să-i ia un ceas la care ea ținea mult, iar în timpul scenei de acțiune Simona a rămas cu un sân pe dinafara rochiei. "Nu m-a impresionat faptul că m-a lovit, pentru că eu sunt obşinuită cu bătaia. Oricum, eu nu-i port pică lui Miguel, chiar dacă mi-a rupt părul din cap", a spus a doua zi distinsa doamnă Trașcă. Elocvent.
O lună mai târziu, la emisiunea "Drept la țintă", de la Kanal D, un alt bprbat sare s-o bată pe Trașcă. De astă dată, temerarul este Marius Baldovin. Dacă vă întrebați cine e și cu ce se ocupă el, vă putem spune că, printre altele, a acuzat-o pe Trașcă de prostituție. "C***tu' dracu', vino cu dovezi, nu mai abera!", a ripostat blonda. Scos din minţi, el a sărit să o lovească, iar cei trei bodyguarzi plasați strategic în spatele Simonei au intervenit şi l-au scos din platou. O regie de nota 10, demnă de Bollywood.

Zăvorancele şi Moculeasca, înjurături cu Vadim Tudor

"Tribunul" e un expert în luptele verbale purtate la "baionetă", aşa că n-a dat înapoi nici când l-au încolţit trei femei războinice, călite în luptele de gherilă pentru audienţe TV din nimic.

Politicianul şi-a ieşit din fire pentru că Mariana Moculescu, pe care o angajase, din milă, ca redactor la ziarul său, "Tricolorul", nu se ţinea de muncă. Vadim a concediat-o pentru că fosta soţie a compozitorului Moculescu nu a vrut să meargă să facă un reportaj, considerând locaţia una jignitoare: pe centură. Invitată la "Happy Hour" pentru a lămuri situaţia, Mariana Moculescu a avut cu Vadim un duel verbal ca în mahala. "Ar trebui să onoreze măcar cele 10 milioane de lei pe care i-a primit la început. Poate a scos mai mult pe linia de centură unde am trimis-o. Cine ştie ce i-au băgat ăia la chiloţi. Nu am să-i cer banii înapoi, o să-i consider ajutor de boală. Eu nu am nevoie de vedete răsuflate de genul ăsta. Acum îl înţeleg pe Horia Moculescu. E o handicapată! Nu-i place munca, poate s-a obişnuit pe linia de centură. În clipa asta e concediată pentru că este handicapată. Să se ducă să se trateze. Nu îi place munca, îi place pomana. Ea pare sănătoasă, dar are bubă la cap, are o jumătate de litru stricat. Femeia asta în criză de isterie. Este o c***ă, o oaie proastă!”, i-a spus C. Vadim Tudor lui Măruţă. Nici Mariana nu s-a lăsat mai prejos, chiar dacă Măruţă a încercat să-i astupe gura cu mâna: "Este un cioban, un porc. Păcat de cărţile citite, pentru că în comportamentul de zi cu zi are nişte lacune incredibile. Este un oportunist. Eu nu sunt sclavă dacă am fost angajata lui. Eşti un prost!", i-a spus Mariana.

 

Aceasta a implicat-o în scandal şi pe Oana Zăvoranu, care şi-a amintit imediat că Vadim a vrut să o violeze cu patru ani înainte. A urmat un "război atomic", în care a intervenit şi mama Oanei. CNA a decis întreruperea emisiei, timp de 10 minute, pentru patru posturi - Antena 1, Pro TV, Acasă TV şi Kanal D - care au socotit că e important pentru telespectatori să urmărească disputa suburbană dintre Vadim şi Mărioara Zăvoranu. Imaginile sunt sugestive pentru spectacolul deplorabil asigurat de emisiunile-tabloid.

Boc dezbrăcat, subiect de dezbatere la miez de noapte

Capatos a fost foarte inspirat când și-a ales titlul emisiunii. Pentru că show-ul lui are multe păcate, greu de iertat. Printre acestea și faptul că a stors audiență dintr-o filmare jalnică și ilegală.

Fostul prim-ministru al României, Emil Boc, a fost filmat într-o postură indecentă, gol-pușcă, în timp ce se schimba în vestiarul unei săli de sport. Sub pretextul că îl frământa grija pentru securitatea premierului, Dan Capatos a difuzat înregistrarea neblurată după ce a bătut zdravăn toba că vor urma imagini în premieră. Se pare că deranjul a meritat, cu vârf și îndesat, chiar dacă CNA a decis întreruperea emisiei postului Antena 1 timp de zece minute și aplicarea unei amenzi de 200.000 de lei.
Până la urmă, nu e vorba doar despre subiectul filmulețului, ci despre principiu: dacă s-a ajuns până aici, ce mai lipsește pentru a epuiza toate păcatele? Da, știm, se poate și mai rău.

Mariana Moculescu a făcut duș în emisiunea lui Măruță

Numai asta nu văzuse țara la televizor! Mariana Moculescu și-a arătat fundul și sânii în emisiunea "Happy Hour", de la Pro TV.

Supărată că de două săptămâni nu avea apă să se spele, fosta soție a lui Horia Moculescu a acceptat provocarea lui Cătălin Măruță și a făcut duș, în direct. Fără să stea pe gânduri, ea a renunțat la haine și a intrat în cabina de duș care a fost instalată în platoul emisiunii și s-a spălat. "E minunată apa asta! Are briliante în ea!", a spus Mariana Moculescu, încântată că i s-a oferit ocazia să se spele. "Spală-te cât vrei! Am plătit apa, curge, nu e nicio problemă!", i-a spus Măruță.

 

Și pentru că nu era de ajuns, sceneta s-a repetat a doua zi. Mariana s-a simțit ca la ea acasă: s-a dezbrăcat de prosopul de baie și a intrat în cabina de duș. Purtând un body sexy, Moculeasca a făcut duș. "Dacă nu am apă acasă, vin la Happy Hour și mă spăl", a spus ea. Bine că n-a făcut acolo tot ce făcea pe acasă...


Sergiu Nicolaescu, exploatat de RTV

Realitatea TV și Digi TV au fost singurele posturi care nu au transmis în direct funeraliile regizorului. Însă ceea ce a făcut RTV rămâne în manualele de jurnalism la capitolul "ciocli cu microfonul în mâini". Un spectacol grotesc, în care mortul a fost ţinut pe micul ecran şi stors de ultimele resurse prin care putea aduce bani. Pentru asta se face azi televiziune comercială: bani din orice, chiar şi din moarte.

Televiziunea ruptă din "coasta" Realității s-a remarcat prin exploatarea tabloidizată a evenimentului, cu burtiera plină de titluri gen "Imagini șoc". Totul a culminat cu inventarea unui fiu nelegitim al regizorului, care ar fi trimis autorităților o cerere de oprire a incinerării. Datele de înregistrare aparțineau însă unui fost jurnalist de la Realitatea. CNA a dictat amenzi destul de blânde, cea mai mare fiind primită de RTV - 100.000 de lei, aproape 23.000 de euro. Se pare că și acesta a fost un cost asumat de mai-marii postului TV, pe lângă asumarea reputației de urmaș al OTV.

Mircea Badea regretă că nu i-a urat un nou atac cerebral lui Striblea

Realizatorul emisiunii "În Gura Presei" are multe meciuri cu mulți jurnaliști, culmea, toți din afara trustului la care el lucrează: Radu Moraru, Robert Turcescu, Ion Cristoiu și Grigore Cartianu sunt "clienții" lui obișnuiți. Ultimul intrat în colimator este realizatorul TV Cătălin Striblea, aflat în faza de recuperare după ce a suferit un atac cerebral.

"Eu sunt sub atac. Nu cerebral. Sunt sub atac mediatic. Sunt sub atac de când mă ştiu. (...) Dacă aţi trăi cu mine câteva zile, aţi vedea că puterea mea de a încasa este uriaşă, sunt printre cei mai buni încasatori de pe planetă", s-a victimizat Mircea Badea în emisiunea sa. "Cetăţeni, nu am făcut nici o urare, dar absolut nici o urare. Nu i-am urat şi nu l-am atacat. Dacă vrea cineva să vadă toată secvenţa, o poate vedea în întregime, că e pe net. Este pe sistemul pixelului albastru. Nu contează ce a zis Badea, contează ce spunem noi că a zis Badea", a comentat realizatorul. "Săracul chiar a făcut atac cerebral. Nu sunt eu de vină. A intrat în spital, a fost salvat, a fost tratat. Eu am spus că ar mai putea face unul dacă imediat după ce a scăpat de primul se enervează că Voiculescu nu stătea în frig în faţa spitalului.

Ba mai mult, am anticipat că foarte probabil aş putea fi coleg de atac cu teleastul. Deci m-am inclus şi pe mine în povestea asta. N-a fost un atac, dar nici un atac", a încheiat Mircea Badea.

Gigi Becali a luat-o peste picior pe Adriana Săftoiu

În noiembrie 2012, latifundiarul devenit om politic a jignit-o pe Adriana Săftoiu, fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu, care îi reproșase folosirea unui limbaj neadecvat.

Contactat telefonic într-o emisiune la RTV, Gigi Becali a ajuns să se certe şi s-o jignească pe Adriana Săftoiu. "Dacă copilul meu ar folosi limbajul pe care îl folosiţi, ar fi exmatriculat, aş fi chemată la şcoală", i-a spus Adriana Săftoiu lui Gigi Becali. Replica acestuia a venit imediat: "Dacă aş avea în familia mea o femeie ca tine, aş exila-o. Ar fi cea mai mare ruşine!"
Adriana Săftoiu nu s-a lăsat intimidată: "De ce credeţi că ne e frică la toţi de Gigi Becali? V-aţi obişnuit să terorizaţi oamenii". Moment în care Gigi Becali a început să o strige pe Adriana Săftoiu "Pufuleţ", apelativ cu care a numit-o până la sfârşitul emisiunii. "Pufuleţ. Aşa i se spunea la Cotroceni, Pufuleţ. Pufuleţul lui Traian Băsescu". "Hai să văd până unde puteţi merge", i-a răspuns aceasta. "Asta e o femeie specială, mai deşteaptă ca celelalte. Nu mă cert cu proastele. Asta e deşteaptă", a spus Becali. "Nu mi-e frică de tine Gigi Becali", i-a răspuns Săftoiu.

 

Nu era prima dată când Gigi Becali jignește femei pe micul ecran. Andreea Pora a părăsit studioul, în direct, după ce a fost comparată cu o ciocănitoare. "Nu intru eu acum în discuţie cu Andreea Pora. Becali, cu ciocănitoarea Pora. Ea este ciocănitoarea Woody", a spus Becali.
Într-o altă emisiune, Becali a atacat-o pe Monica Tatoiu. "Râdeţi ca proasta. Vă rog frumos să nu mă mai sunaţi când o aveţi pe idioata aia acolo.... Mă puneţi cu tâmpita asta...  Să se ducă naibii la Bălăceanca, păi eu vorbesc cu toate idioatele? (...) Râde ca proasta în p... Vorbim de subiect şi ea râde ca proasta în p...", i-a mai spus el.
RTV a primit o amendă de 20.000 de lei pentru derapajele lui Gigi Becali la trei emisiuni din cadrul postului de știri.

 

Zece episoade, dintr-o mare de deşeuri, care exprimă clar ce înseamnă azi televiziunea în România. Puteţi crede că acum 20 de ani au murit oameni pe străzi pentru libertatea presei şi pentru libertatea de opinie? De acolo am pornit, aici suntem astăzi: Bahmuţeanu, Gigi Becali, Zăvoranu.

 

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
10 Februarie 2013
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • mediatorb pe 1 Mai 2013, 07:49
  Maxim

  E cam mult :) http://anndrei.ro/

  0
  0

 • Alin pe 11 Feb 2013, 14:23
  poftim cultura:))

  cata nesimtire...deci sincer nu stiu de pe unde a aparut femeia asta da bunul simt nu il are in ea...proasta de da pe afara...se crede fantastica si cea mai imortanta dar a devenit cunoscuta doar de cand sa maritat cu prigoana :))) pe ea sigur nu ar fi duso capul sa faca ceva de una singura:))

  3
  2

 • xxx pe 11 Feb 2013, 12:03
  :))

  in capul tari a stat pe tron si inca mai sta ,un nenorocit si un ticalos care a santajat si batut joc de Romania,normal ca tara este de ras dragilor,daca nu se fura atat poate ca educatia,cultura si frumosul persista!

  2
  4

 • Florina Pieptu pe 11 Feb 2013, 08:31
  Draga Ella

  Mai ai naivitatea sa crezi in asa numitele sondaje de audienta?... e gogorita vanduta de televiziuni.Cine naiba se inscrie in lotul de subiecti pe baza carora se face zilnic asa numitul sondaj de audienta: pensionari antetermen care nu au altceva de facut decat de frecat telecomanda.Face parte dintr-un plan de spalare a creierelor, de promovare a inculturii si a modelelor de "succes" bazat exclusiv pe silicoane si cultura generala gen aia Tonciu.Teza asta cu avem ce meritam este falsa, care tine de folclor.

  3
  0

 • ella pe 10 Feb 2013, 23:02
  inocentii de romani

  nu cumva emisiunile culturale si educative au disparut din vina noastra,ca nu aveau nici macar un sfert din audienta celor mai sus-mentionate in acest articol? sa ne facem toti un examen de constiinta si vom realiza ca avem exact ce meritam....

  3
  0

 • florin pe 10 Feb 2013, 21:19
  romania

  Păi, în acest moment, cu atîta se poate mîndri România! Cu personaje "ilustre" şi, mai ales "inteligente" ca Mircea Badea, Bahmuţeanca, Capatos, Gherghe..., şi alte cîteva asemenea. Nu-l scot din ecuaţie nici pe Măruţă, deşi de la el mă aşteptam la mult mai mult, dar se pare că-i place tot mai mult să intre şi el în cloacă! Şi o întrebare: oare de ce, de cele mai multe ori, cînd se pune problema de emis porcării ne "lovim" de Antena 1?!?

  3
  3

 • livia pe 10 Feb 2013, 19:22
  mahalagioaica imputita

  daca nu ar fi lege si religie, pe bahmuteanca as impusca-o. asa femeie proasta si nesimtita nu am vazut in viata mea!!!

  3
  3

 • cornelia pe 10 Feb 2013, 10:53
  trist

  reportaje de doi bani. inainte se difuzau emisiuni culturale, concursuri, emisiuni de cultura generala... rusine sa va fie antena 1 ca permiteti asa ceva. cat mai multa golociune, craci goi s.a.m.d. mi-e scarba- nu zic difuzati si din astea dar prea s-au intrecut televiziunile cu asa zise vedete care au facut ce- de ce sant vedete- ca le vedem la tv????!!! ce sa invete un copil din toate porcariile astea?

  2
  3

 • georgiana pe 10 Feb 2013, 10:23
  rusine sa ne fie!

  Rusine sa ne fie ca uitam cat au suferit bunicii si strabunicii pentru libertatea pe care o avem acum si pentru felul in care ne batem joc de ea! Locuiesc intr-o alta tara si va jur ca sunt momente cand mi-e rusine ca sunt romanca!Se pare ca in zilele de astazi sunt la mare cautare "vedetele" de proasta calitate si programele de televiziune oripilante!Acesta este modelul pe care il oferim generatiilor viitoare si pentru asta ne facem vinovati toti!

  12
  0

 • Anessia pe 10 Feb 2013, 09:49
  ...

  Nu am citit articolul, ajunge titlul...Scenarii, regii... Nu ma surprinde ... "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"...din pacate...

  10
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod