Tricotajele camuflate, un nou concept de stil

Doi prieteni au găsit un mod ingenios de a se distra. Ei tricotează haine care se potrivesc perfect cu lucrurile şi locurile din jur, creând un camuflaj inedit.
Pentru mulţi experţi din domeniul creaţiei vestimentare şi al design-ului, asemănarea cu mediul înconjurător trebuie evitată cu orice preţ. Dar un fotograf a găsit tocmai în această regulă o nişă interesantă numai bună de explorat; el foloseşte haine tricotate care seamănă perfect cu locuri şi lucruri din jur, creând un efect de camuflare neaşteptat.

Joseph Ford, în vârstă de 39 de ani, un fotograf din Brighton, este fascinat de modul în care obiectele se pot amesteca vizual unele cu altele.
El şi-a început experimentul denumit "tricotaj de camuflaj" în urmă cu patru ani. Una dintre imaginile sale surprinde un bărbat cu barbă roşcată care e îmbrăcat cu un pulover de aceeaşi culoare şi acelaşi model cu scaunele autobuzului în care se află, tricotând o căciulă.

Joseph a colaborat cu un coleg al soţiei sale, Nina Dodd (51 de ani) pentru a crea articolele vestimentare de camuflaj. Nina a lucrat până la 40 de ani pentru a tricota hainele complexe care se integrează perfect cu ziduri, picturi, şosele, piste de atletism şi alte locuri sau lucruri din jur.
Cei doi au introdus şi o pisică în proiectul lor artistic, relatează Daily Mail.

"Cele mai multe locuri în care am fotografiat sunt locuri din oraşele pe care le-am cutreierat, iar modelele sunt oameni pe care i-am zărit pe stradă şi pe care i-am rugat să pozeze. Imaginile îmi iau cam jumătate de zi - e mult de lucru cu ajustarea poziţiilor modelelor şi cu hainele care trebuie să se potrivească perfect", a explicat Joseph pentru ziarul citat.

"Ceea ce fac eu este să prezint o poveste care prezintă o altă faţetă a lucrurilor.
Întotdeauna am fost interesat de modul în care obiectele se pot amesteca între ele. Mă inspir din sport - căţărare, alergare, înot. Concentrarea pe exerciţii mă ajută să-mi curăţ mintea de orice altceva şi mă duce într-un spaţiu în care mă pot gândi la noi concepte"
, a continuat el.

Camuflajul perfect pentru autorul imaginilor este cel reuşit de tânărul cu plete roşcate, îmbrăcat cu pantaloni albaştri şi bluză albă, aşezat pe treptele albastre şi rezemat de peretele alb.

Fotograful povesteşte şi cum au ajuns la ideea de a poza un tip îmbrăcat la fel ca scaunele unui autobuz: "Ninei îi plac autobuzele şi îi place să tricoteze, aşa că am decis să fac nişte fotografii cu un tip care tricotează în autobuz.
Îmi place provocarea de a găsi locuri, de a selecta modele care se potrivesc cu priceperea Ninei de a tricota şi care se amestecă bine cu locul ales."
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
26 Ianuarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod