Spectacolul naturii: 12 imagini impresionante în care se vede cine e regele junglei

Nu degeaba a fost numit regele junglei! Leul se dovedește un animal maiestuos și în aceste imagini superbe.
Instantaneele minunate realizare de zece câștigători ai unui concurs foto au fost publicate într-o carte care va fi lansată în scopuri caritabile, intitulată "Remembering Lions". Apariția acestei lucrări a fost posibilă grație fondurilor obținute printr-o campanie derulată pe platforma Kickstarter.

Până acum, s-au strâns 184.901 de euro, sumă care face din această carte al treilea cel mai de succes titlu lansat pe Kickstarter, notează Daily Mail. Toate veniturile obținute vor fi donate proiectelor pentru protejarea leilor din Africa, iar organizatorii speră că vor depăși 200.000 de euro.

Margot Raggett și alți profesioniști ai imaginii, printre care se numără și actualul deținător al titlului de fotograful anului, Marsel van Oosten, au contribuit la crearea acestei cărți care își propune să atragă atenția asupra amenințărilor cu care se confruntă leii.

Cartea conține cadre superbe ale acestor animale, surprinși în habitatul lor natural din câmpiile africane.
În prezent mai există în jur de 20.000 de lei care trăiesc în sălbăticie, dar numărul lor s-a înjumătățit în ultimul sfert de secol. Confruntându-se cu multe amenințări, vânați pentru pielea și oasele lor, leii pierd tot mai mult teren în lupta cu oamenii. Cândva întâlniți în Africa, Asia, Europa și chiar în cele două Americi, leii mai stăpânesc acum doar regiunile sub-sahariene și o mică parte din nordul Indiei.

"Atât de mult din viața sălbatică dispare chiar sub nasul nostru, iar generația noastră are multe răspunsuri de dat.
Această carte este un mijloc prin care viața sălbatică ne spune să luăm poziție și să spunem că ajunge"
, a declarat Margot Raggett. "Oamenii cred că leii vor fi aici și în timpul următoarelor generații, dar dacă nu sunt începute acum acțiuni serioase, s-ar putea ca ei să nu supraviețuiască. Sperăm că această carte va ridica un semnal de alarmă și ne va ajuta să schimbăm situația", a adăugat ea.

"Remembering Lions" este a patra carte dintr-o serie creată de Margot Raggett, iar campania ei a strâns în total 521.000 de euro pentru proiectele de conservare din Africa și Asia.

Printre fanii celebri ai seriei "Remembering Wildlife" se numără vedete precum Pierce Brosnan, Michelle Pfeiffer, Joanna Lumley și Russell Crowe.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod