Reclama de Crăciun care a cucerit toată Germania: Finalul este emoționant - VIDEO

Clipul publicitar al unei farmacii a devenit viral în Germania. Mesajul emoționant te ajută să simți spiritul Crăciunului.
Înaintea Crăciunului, agențiile de publicitate și marile branduri se străduiesc să creeze cele mai frumoase și mai emoționante reclame. Întrucât în perioada care precede sărbătorile este foarte greu să captezi atenția publicului, cei din industria publicității încearcă să se remarce cu cele mai creative idei. Lanțul de farmacii DocMorris din Germania a ales o abordare emoțională, iar clipul său a devenit viral.

Record de vizualizări


Reclama de 2:55 minute, intitulată "Take Care Of Yourself" ("Ai grijă de tine") și realizată de agenția Jung von Matt/ SAGA, spune povestea unui bunic care în fiecare dimineață se trezește în casa lui de la țară și face exerciții cu o greutate. Cu toate dificultățile de la început, când abia putea să miște greutatea, progresele sale devin evidente.

La sfârșit descoperim și motivul emoționant pentru care bătrânul s-a apucat să facă mișcare în fiecare zi.

Considerată cea mai lacrimogenă creație din acest an, reclama a revenit virală în Germania, depășind 13,5 milioane de vizionări de la 30 noiembrie, când a fost postată pe contul de YouTube al farmaciei DocMorris. Poți vedea de ce, urmărind aici clipul respectiv. Și dacă te trezești cu lacrimi în ochi, să știi că milioane de oameni au pățit la fel.

 

De ce „prinde“ această reclamă


Karthik Srinivasan, un strateg de comunicare care a câștigat mai multe premii în industria publicității, a explicat succesul ideii care a stat la baza clipului "Take Care Of Yourself": "Elementul care se potrivește cu cei mai mulți oameni în această reclamă este faptul că un bărbat de o asemenea vârstă, care nu poate face un asemenea efort, o apucă pe această cale împotriva voinței sale, în ciuda privirilor vecinilor și împotriva fragilității pe care o provoacă vârsta sa."

"Ne face curioși să aflăm ce vrea, de fapt, să facă bărbatul.
Ai putea presupune că are legătură cu o nouă femeie din viața sa, dar se dovedește că e vorba de nepoțica lui adorabilă și de o mică sarcină care o face pe ea foarte fericită. Tot efortul lui a fost pentru un copil, pentru a-l face fericit în cele câteva secunde în care plutește și de a-i oferi amintiri pentru toată viața cu bunicul ei, de Crăciun"
, a continuat Srinivasan.

"Să-i faci fericiți pe alții este cel mai bun mod pentru tine de a găsi bunătatea, niciodată nu vei da greș astfel (...). Asta face mesajul din această reclamă TV atât de captivant și emoționant"
, a mai spus expertul.

Un plagiat evident, rezolvat amical


Se pare că reclama celor de la DocMorris nu este, însă, o idee originală, notează Bored Panda. Un clip foarte asemănător, realizat în Italia pentru Valle Camonica Servizi, regizat de Paolo Tresoldi, a fost lansat în 2017.

Pe 20 decembrie, Tresoldi a scris pe AdsOfTheWorld că situația a fost rezolvată: "Zilele trecute am avut ocazia să ne întâlnim cu agenția @JungvonMatt, am găsit un interlocutor inteligent, onest și profesionist, iar grație colaborării sale situația a fost rezolvată în mod amical", a transmis el.

Citește și: Cea mai frumoasă reclamă de Crăciun a costat doar 56 de euro.
Îți dau lacrimile când înțelegi ceea ce vezi - VIDEO


Așa cum era normal, agenția germană de publicitate JvM/SAGA, care a realizat clipul pentru DocMorris, a recunoscut drepturile de autor ale italianului Paolo Tresoldi și, pentru a evita un litigiu complicat și costisitor, a colaborat cu acesta pentru rezolvarea pe cale amiabilă a situației.

Karthik Srinivasan crede că acuzațiile de plagiat pot fi evitate ușor în viitor dacă execuțiile publicitare ar menționa sursele folosite. "La fel ca în muzică, unde avem versiuni cover legale și artiștii menționează oficial creatorii inițiali, am putea avea idei de reclame care menționează sursele de inspirație și ar spune poveștile într-un mod propriu", a explicat el.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod