Mai presus decât libertatea: Oscar Pistorius cere iertarea familiei fostei iubite, la 7 ani de la crima care a șocat lumea

Sportivul paralimpic a împușcat-o de patru ori pe iubita lui, modelul sud-african Reeva Steenkamp. Condamnat la 13 ani și 5 luni de închisoare, el își dorește „cu disperare“ ca familia fetei să-l ierte.

Oscar Pistorius caută "cu disperare" iertarea familiei victimei sale, fosta sa iubită, Reeva Steenkamp. Fostul medaliat paralimpic este închis într-un penitenciar cu regim lejer din Pretoria, unde execută pedeapsa de 13 ani și cinci luni de închisoare primită pentru uciderea fostei sale iubite.

Bill Schroder (76 de ani), fostul dirigente al lui Pistorius, care l-a vizitat la închisoare, a declarat pentru The Sun că acesta dorește ca familia fetei să-l ierte: "Ceea ce își dorește foarte, foarte mult, este iertarea.

I-am zis că dacă mi-ar fi ucis fiica, mă îndoiesc că l-aș ierta", a spus acesta.

"Este mai preocupat de iertare decât să iasă pe cauțiune. De fapt, se teme să fie eliberat pentru că știe că va fi detestat", a adăugat profesorul.

De Ziua Îndrăgostiţilor, în februarie 2013, Oscar Pistorius (33 de ani) a ucis-o pe iubita lui, Reeva Steenkamp, un model în vârstă de 29 de ani, în casa lor din Pretoria, Africa de Sud. El a tras patru focuri de armă spre ușa toaletei și a susținut că a crezut că în baie se afla un intrus care pătrunsese noaptea în locuință.

Mama Reevei, June Steenkamp, în vârstă de 71 de ani, a spus în 2018 presei locale că l-a iertat pe Oscar pentru că i-a ucis fiica, dar consideră că el trebuie, totuși, să fie pedepsit.

Mama victimei, June, născută în Anglia, și tatăl acesteia, sud-africanul Barry (75 de ani), au fost tot timpul convinși că Pistorius este vinovat pentru această crimă, relatează Daily Mail.
Cei doi au declarat pentru un post de televiziune că ei cred că Reeva dorea să-l părăsească pe Oscar în acea seară și își făcuse bagajele, iar în timpul disputei acesta a împușcat-o.

Citește și: La 15 ani a fost răpită de un criminal în serie. Acum le învață și pe alte femei cum să scape


Pistorius a fost declarat vinovat de omor prin imprudenţă în 2014, când a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Ela petrecut aproape un an în închisoare, după care a fost plasat în regim de arest la domiciliu.

Parchetul a făcut însă apel şi a obţinut, în decembrie 2015, încadrarea faptei sportivului că omor. El a fost condamnat apoi, în iulie 2016, la şase ani de detenţie. În 2017, Curtea Supremă l-a condamnat la 15 ani de închisoare, perioadă din care i-a fost scăzut timpul petrecut deja în spatele gratiilor.

Oscar Pistorius a fost primul sportiv cu ambele picioare amputate care a participat la Jocurile Olimpice. El a concurat la ediția din 2012 de la Londra și a devenit un model pentru sportivii cu dizabilități din toată lumea.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod