Kate Winslet a împlinit 45 de ani: Povestea frumoasă din „Titanic“ continuă

Actrița britanică a împlinit 45 de ani pe 5 octombrie. De 23 de ani are o prietenie specială cu fostul ei coleg din "Titanic“, Leonardo DiCaprio.
Nominalizată de şapte ori la Oscar şi premiată pentru rolul principal din "The Reader" (2008), Kate Winslet a fost preferata criticilor în ultimii ani, primind, în 2009, Oscarul pentru rolul din "Cititorul/ The Reader" şi un Glob de Aur pentru rolul din "Nonconformiştii/ Revolutionary Road", un film care portretizează evoluţia şi degradarea căsniciei unei familii americane din anii '50.

Kate Winslet este cunoscută pentru rolurile unor personaje elegante pe care le-a avut într-o serie de filme, precum aristocrata Rose din "Titanic", energica Marianne Dashwood din "Raţiune şi simţire" şi muza lui J. M. Barrie din "În căutarea tărâmului pierdut". Ea a portretizat, însă, şi o spălătoreasă care a furat scrierile celebrului marchiz de Sade din azilul în care acesta era internat, în filmul "Marchizul de Sade" (2000), iar un an mai târziu, a interpretat-o pe Iris Murdoch, celebra scriitoare britanică.

Winslet a devenit cunoscută şi pentru roluri complexe, jucate în filme independente, precum Clementine, o tânără care recurge la o intervenţie psihologică de ştergere a tuturor amintirilor despre fostul ei prieten, din producţia "Strălucirea eternă a minţii neprihănite".

"Titanic", începutul succesului


Rolul care a făcut-o celebră pe Kate Winslet a fost, însă, cel din superproducţia "Titanic", în care a jucat alături de Leonardo DiCaprio, cu care a lucrat apoi și în "Revolutionary Road".

Prietenia dintre DiCaprio și Kate Winslet a început în timpul filmărilor la "Titanic“, iar relația lor specială reprezintă un caz rar la Hollywood.

Cei doi actori sunt foarte buni prieteni foarte buni și astăzi, la 23 de ani după ce au lucrat prima dată împreună.



Leo și Kate s-au cunoscut la filmările acestei superproducții, în 1996. Ea avea atunci 21 de ani, el era cu un an mai mare. S-au potrivit în rolurile lor, încât imediat după lansarea filmului au apărut zvonuri că ar fi împreună. Toată lumea își dorea o continuare reală a poveștii romantice din "Titanic", dar, de fapt, această relație a evoluat în alt sens, cel al unei prietenii deosebite, între doi oameni care se cunosc foarte bine și se sprijină reciproc fără ca între ei să se nască o poveste de dragoste.

În 2004, DiCaprio a confirmat că între ei există o legătură puternică, răspunzând astfel când a fost întrebat de Oprah cine e persoana cu care a avut cel mai tare sărut: "Oh, Doamne... Sunt câteva actriţe nebune... dar o aleg pe Kate Winslet, o bunătate clasică."

Al doilea lor film împreună, "Revolutionary Road" (2008), regizat de Sam Mendes, care atunci era soțul actriței, i-a adus acesteia Globul de Aur.

Prima persoană care a îmbrățișat-o după anunțul făcut pe scenă a fost chiar DiCaprio, deși alături de ea stătea soțul său.

După ce a primit distincția, Kate i-a dedicat câteva cuvinte lui Leo, care a făcut un gest prin care îi trimitea un sărut. "Leo, sunt atât de fericită că sunt aici și pot să-ți spun cât de mult te iubesc și cât te-am iubit timp de 13 ani... Te iubesc din toată inima mea, serios", a spus Kate, cu lacrimi în ochi.

Zvonuri despre iubirea cu DiCaprio


În 2014, Kate a negat zvonurile că ar avea o relaţie cu DiCaprio. Ea a spus într-un interviu pentru ediţia britanică a revistei Marie Claire că prietenia lor durează doar pentru că între ei nu este ceva romantic, astfel că se pot susţine reciproc în carieră şi în vieţile personale. "Ştiu că este o mare dezamăgire pentru oameni să audă asta, fiindcă în soap opera care s-a construit pe povestea că Leo şi Kate s-au îndrăgostit la prima vedere, dar de fapt aşa ceva nu s-a întâmplat. Întotdeauna m-a privit ca pe o membră a găştii lui de băieţi. Niciodată n-am fost o fată cuceritoare pentru el."

"Avem nevoie unul de celălalt pentru că eram foarte tineri şi munceam ore în şir", a mai spus actriţa.



"Nici nu vreți să știți ultima conversație pe care am avut-o, pentru că e așa de haioasă și mă face să râd"
, declara Kate în 2017, vorbind despre prietenia lor.

"Ne spuneam: <<Îți dai seama ce ar crede lumea dacă ar auzi tâmpeniile pe care le zicem?>>. Nu pot să vă zic exact despre ce anume vorbeam, dar da, suntem foarte, foarte apropiați și uneori ne distrăm cu replicile din Titanic, ni se pare foarte amuzant", a mai spus ea.

DiCaprio a dus-o la altar


De-a lungul anilor, cele două vedete au vorbit deschis despre relaţia lor de amiciţie şi au participat la diverse evenimente.

Citește și: Gwyneth Paltrow a împlinit 48 de ani: 20 de imagini în care vedeta arată senzațional


Prietenia lor a mers mai departe, pe măsură ce Kate încerca să-și găsească bărbatul potrivit pentru ea. În 2012, DiCaprio a dus-o la altar, la a treia sa căsătorie, cu omul de afaceri Ned Rocknroll, după divorțurile de Jim Threapleton și Sam Mendes. Actrița s-a căsătorit la New York, cu Ned Rocknroll, nepotul lui Richard Bronson, care deţine compania spaţială Virgin Galactic. Cei doi au un băiat, Bear Blaze.

Kate Winslet mai are doi copii din doi copii din căsniciile anterioare: o fiică, Mia Threapleton, în vârstă de 19 ani, din căsătoria cu regizorul Jim Threapleton, şi un fiu, Joe Alfie Winslet Mendes, în vârstă de 16 ani, din mariajul cu regizorul Sam Mendes.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod