Kate Barry a murit după ce a căzut de la etaj

Fiica actriţei şi cântăreţei Jane Birkin a murit miercuri, după ce a căzut de la fereastra apartamentului ei, aflat la etajul al patrulea într-un imobil parizian, au afirmat mai multe surse judiciare.

Potrivit unei surse apropiate de acest dosar, Kate Barry, în vârstă de 46 de ani, a murit după ce a căzut de la fereastra apartamentului ei din acel imobil, aflat într-un cartier rezidenţial din Paris. Din primele elemente ale anchetei rezultă că a fost vorba de o aruncare de la fereastră, nefiind precizat dacă a fost o sinucidere sau o crimă.

Kate Barry era singură în apartamentul ei, care era încuiat prin interior. Mai multe antidepresive au fost găsite în apartament, potrivit aceleiaşi surse, relatează site-ul Pure People, citat de agenția Mediafax.

Kate Barry este fiica lui Jane Birkin şi a compozitorului britanic de muzică de film John Barry, decedat în 2011.

John Barry a compus coloanele sonore pentru mai multe filme din seria "James Bond".



Kate Barry era sora vitregă a actriţelor Charlotte Gainsbourg şi Lou Doillon. Discretă, rezervată, dar şi angajată în diverse cauze, Kate Barry s-a născut la Londra pe 8 aprilie 1967. Jane Birkin şi John Barry s-au despărţit în anul naşterii sale. Noul partener de viaţă al lui Jane Birkin, Serge Gainsbourg, a crescut-o până la vârsta de 13 ani. Apoi, Jacques Doillon a fost acela care s-a ocupat de creşterea ei.

Kate Barry are un fiu, Roman, născut în 1987.

Fotografa britanică a vernisat de curând o expoziţie intitulată "Point of view.

Portraits. Natures mortes" într-o galerie pariziană.

Iniţial, Kate Barry era interesată de modă. A urmat cursuri pentru a deveni designer, însă a traversat apoi o perioadă dificilă, marcată de consumul de alcool şi de droguri.

Această experienţă a determinat-o să înfiinţeze un centru pentru toxicomani în apropiere de Soissons, în nord-estul Franţei, în a cărui conducere se implica în mod activ.

A devenit destul de târziu pasionată de fotografie. "La 28 de ani, eram prea bătrână ca să mă angajeze. Am urmat un curs seral cu Serge Picard, care făcea portrete pentru Liberation", declara Kate Barry într-un interviu pentru Paris Match în 2005.
"Aveam nevoie să mă simt în largul meu cu chestiunile tehnice".

Prima ei comandă a venit de la France Gall pentru coperta primului album pe care aceasta l-a lansat fără Michel Berger.

Kate Barry adora să fotografieze manechine femei, adeseoriu în alb-negru. A colaborat cu numeroase reviste de prestigiu, precum Elle şi Paris Match, notează Mediafax.

"Era şi o femeie angajată în promovarea cauzei noastre şi generoasă",
a declarat Franck Chaumont, fostul director de comunicare al asociaţiei feministe Ni Putes Ni Soumises.

Kate Barry a realizat fotografia devenită emblema acestei asociaţii care a fost creată în 2003.


Foto:Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod