Florentina Opriş lanseaza prima ei carte – „Sport, dietă şi vedete”

Editura Litera si Florentina Opris va invita marti 7 februarie la lansarea cartii „Sport, dieta & vedete“, de la ora 13.00, in magazinul Plafar din Baneasa Shopping City, galeria Feeria.

Editura Litera si Florentina Opris va invita marti 7 februarie la lansarea cartii „Sport, dieta & vedete“, de la ora 13.00, in magazinul Plafar din Baneasa Shopping City, galeria Feeria.

Cartea de față vine în întâmpinarea celor 7 ani de emisune prezentată cu succes de Florentina Opriş  la Prima TV.  La eveniment vor participa Monica Tatoiu, prof. Ovidiu Bojor si prof. Gheorghe Mencinicopschi. Evenimentul va continua la restaurantul Ambasad’Or din Otopeni, de la ora 19.00, cand printre invitati se vor numara printesa Lia, Gianina Corondan si creatorul de moda Catalin Botezatu.


Sport, dietă  şi vedete  îmbină într-un mod excelent informații prețioase despre sport, alimentație, dar și despre felul în care se raportează la aceste aspecte diverse personaje publice.

Cuprinde 3 capitole principale, dupa cum sugerează chiar titlul: sport, dietă, opiniile vedetelor despre mișcare și viața sănătoasă în general.


„În primul capitol este subliniat rolul major pe care îl are sportul, nu numai în menținerea unei siluete de invidiat, cât mai ales pentru o viață sănătoasă. Exercițiile fizice sunt remediul perfect împotriva stresului vieții moderne și a multor afecțiuni fizice și psihice (de exemplu depresia). Într-un subcapitol special sunt descrise tipurile de conformație (muscular, respirator, digestiv, cerebral-nervos) și ce exerciții sunt potrivite fiecăruia în parte.

Tot din acest capitol aflăm cum trebuie lucrate corect grupele musculare, cum să avem un abdomen perfect sau o talie de viespe, cum să scăpăm de durerile menstruale”, declara Florentina Opris.


„Al doilea capitol evidențiază importanța dietei, înțeleasă nu ca un ansamblu de restricții, ci ca un echilibru alimentar între proteine, glucide, lipide, minerale și alte substanțe vitale pentru organismul nostru. Micului dejun trebuie acordată o atenție maximă, dar și asocierii corecte a alimentelor pe parcursul zilei. Fructele și legumele trebuie să stea, bine-nțeles, la loc de frunte între preferințele noastre.

Nu trebuie să neglijăm nici apa, cea cu conținut sărac în deuteriu fiind extrem de benefică. Autoarea subliniază, de asemenea, importanța detoxifierii și a perioadelor de post – acestea curăță organismul de toxinele ce se acumulează treptat. Foarte interesantă este descrierea vitaminelor,  de la caracteristicile fiecăreia până la rolul jucat în organism. Ne este oferită inclusiv o listă a alimentelor ce conțin cele mai multe vitamine, dar și rețete preparate în cadrul emisiunii Sport, dietă și o vedetă. Capitolul se încheie cu un test – Care este IQ-ul sănătății tale?”, completeaza Florentina.


Ultimul capitol reunește opiniile unor vedete asupra sănătății și sportului, de la Cătălin Botezatu și Gianina Corondan la Simona Pătruleasa și Monica Tatoiu.

La sfârșitul cărții putem afla mai multe despre autoare citind scurta biografie. 

Cartea, recomandată chiar de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi în prefață, este un adevărat manual împotriva stresului, o pledoarie pentru un corp sănătos și o viață echilibrată.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod