Carnavalul de la Rio, explozie de energie și culori: Cele mai spectaculoase imagini cu defilarea școlilor de samba

Defilarea şcolilor de samba de la carnavalul din Rio de Janeiro a început duminică, marcată de o abundenţă de pene şi paiete colorate.
Pe sambadrom, traseul mărginit de tribune, stabilit special pentru carnaval, paradele şcolilor de samba au continuat în noaptea de luni spre marţi, iar defilarea câştigătorilor este programată sâmbătă.

Campioana anului trecut, şcoala Beija-Flor i-a încântat din nou pe cei aproximativ 72.000 de spectatori prezenți la sambadrom, cu costume demne de un creator haute couture. Potrivit autorităților braziliene citate de ziarul britanic Daily Mail, aproximativ șapte milioane de persoane au luat parte la ediția din 2019 a acestui eveniment.

Şcoala Viradouro a adus pe sambadrom o defilare care a avut ca temă magia din basmele pentru copii şi poveştile fantastice.

Defilarea şcolii Salgueiro s-a încheiat sub forma unei mini-manifestaţii, dansatorii arborând steaguri în culorile curcubeului, simbolul comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender), precum şi pancarte imprimate cu cuvintele "nedreptate" şi "corupţie" tăiate cu o linie roşie.

Fiecare paradă este evaluată în funcţie de criterii precise, de la complexitatea carelor alegorice la compoziția temei alese, notează Mediafax.

În 2018, câştigătoarea a fost Beija-Flor, una dintre cele 13 şcoli de samba care alcătuiesc Grupo Especial (Grupul special).
A fost a 14-a oară când festivităţile au fost dominate de Beija-Flor, cu o paradă care a făcut aluzie la problemele sociale din Brazilia.

Ediţia din 2017 a fost câştigată de şcoala de samba Portela, care s-a făcut remarcată prin prestaţia sa intitulată "Râul vieţii din Brazilia", la care au participat 3.400 de dansatori. De asemenea, carele alegorice ale şcolii amintite au pus accentul pe efectele faţă de mediul înconjurător cauzate de dezastrul minier produs în 2015, după ce un baraj a cedat şi a provocat deversarea de reziduuri toxice rămase în urma activităţilor companiei miniere Samarco, acţiune care a produs inundarea mai multor localităţi şi otrăvirea râului Rio Dolce cu noroi toxic.

Şcoala Portela, pentru care creatorul de modă francez Jean Paul Gaultier a semnat unele costume, deţine cele mai multe titluri de campioană - 22.

Considerat un continuator al sărbătorilor romane şi greceşti de la începutul primăverii, istoria Carnavalului din Rio începe în jurul anului 1600, când coloniştii portughezi din America de Sud obişnuiau să ţină o petrecere fastuoasă înaintea întrării în postul Paştelui.
Era totodată un festin alimentar înaintea începerii Postului.

Ultima importantă modificare în existenţa carnavalului a avut la sfârşitul secolului al XIX-lea, când dansul samba a început să devină un fenomen de masă în Brazilia. Carnavalul de la Rio a integrat şi a promovat acest dans. Competiţia dintre diferitele şcoli de samba a devenit atât de importantă în cadrul carnavalului, încât, în 1983, a fost realizat celebrul Sambodrom, o scenă imensă destinată dansatorilor de samba.

În prezent, Carnavalul de la Rio are loc în diverse locuri şi zone ale oraşului, inclusiv favelele, plajele Copacabana, Ipanema şi Leblon, cluburi de noapte şi, mai ales, pe Sambodrom.
În 2016, au fost luate măsuri suplimentare de securitate, Sambodromul fiind dezinfectat pentru a preveni apariţia ţânţarului "Aedes aegypti", care transmite virusul zika.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod