Ceaiul de gălbenele, remediul parfumat pentru sănătatea ta

Cu proprietăți de vindecare, antiinflamatoare și antimicrobiene, ceaiul de gălbenele este un remediu pentru o varietate de afecțiuni, fiind foarte bine tolerat de persoanele sensibile. Descoperă și tu cum poți folosi acest ceai în fiecare zi.
Nu este deloc greu să prepari ceaiul de gălbenele, dar beneficiile pe care le vei obține ar putea depăși de multe ori efectele medicamentelor clasice, oferindu-ți calmarea și diminuarea problemelor de sănătate în absența efectelor nedorite. 

 
Cum prepari ceaiul de gălbenele

Înainte de a detalia utilizările acestui ceai este esențial să știi cum să-l prepari pentru a obține avantajele:

 
1. Apă clocotită și flori uscate

Adaugă 1-2 lingurițe de flori uscate de gălbenele la o cană cu apă clocotită și lasă acoperit timp de 15-20 de minute. După acest interval strecoară florile și poți folosi ceaiul preparat.

 
2. Apă clocotită și flori proaspete

Umple un borcan de sticlă cu flori proaspete de gălbenele, apoi toarnă apă fierbinte peste ele. Acoperă și lasă să infuzeze până ce lichidul ajunge la temperatura camerei.

 
3. Metoda ceaiului la soare

Pun 3 linguri de flori de gălbenele uscate într-un borcan de sticlă, apoi adaugă apă rece până le acoperi. Pune capacul și așază borcanul într-un loc însorit, de obicei pe pervaz.
Lasă 5-6 ore, apoi poți folosi ceaiul.
Odată ce ai făcut ceaiul de gălbenele trebuie să-l păstrezi în frigider pentru a preveni alterarea proprietăților lui. De asemenea, este recomandat să-l utilizezi în cel mult două zile.

 
Iată care sunt utilizările practice al ceaiului de gălbenele:

 
1. Pentru durerile în gât

Poți face gargară folosind ceai de gălbenele de 2-3 ori pe zi. Nu bea alte lichide 20-30 de minute după aceea. Inflamarea gâtului și durerea vor scădea treptat.

 
2. Pentru afte și gingii inflamate

Utilizează ceaiul de gălbenele în loc de apă de gură. Clătește-te 2-3 minute după fiecare masă sau gustare și vei vedea că disconfortul se va reduce.

 
3. Pentru pielea inflamată

Dacă te-ai zgâriat sau te mănâncă pielea poți aplica o compresă pe bază de ceai de gălbenele.

 
4. Pentru iritațiile de scutec

În cazul în care bebelușul suferă de iritații provocate de scutec tamponează zona afectată de 3-4 ori pe zi folosind ceai de gălbenele și pielea va arăta din nou bine în scurt timp.

 
5. Pentru alergii, uscarea ochilor sau conjunctivită

În cazul în care te ustură sau te mănâncă ochii din cauza factorilor iritanți sau ca urmare a conjunctivitei te poți clăti cu niște ceai de gălbenele pentru a te simți mai bine.

 
6. Pentru acnee

Ai probleme cu leziunile acneice și semnele pe care le lasă? Spală-te în fiecare seară folosind ceai de gălbenele, în loc de apă și coșurile se vor vindeca mai repede, fără să lase cicatrici.

 
7. Pentru iritații

Dacă ai probleme cu iritațiile poți adăuga 4-5 căni de ceai de gălbenele în apa de baie. Pielea se va calma, iar roșeața va fi mult mai redusă.

 
8. Pentru dezinfectarea rănilor

Poți pune ceaiul de gălbenele într-un recipient tip spray și vei putea aplica acest remediu natural pentru a dezinfecta orice rană. 

 
9. Pentru ulcer și febră

Este recomandat să bei ceai de gălbenele de 2-3 ori pe zi pentru a vindeca ulcerul gastric și a reduce febra provocată de gripă.

 
10. Pentru vânătâi

Prepară cuburi de gheață din ceai de gălbenele și aplică-le pe locurile cu vânătăi pentru a accelera vindecarea pielii și a preveni nuanțele de albastru sau violet care dau un aspect inestetic.

 
11. Pentru dezinfectarea picioarelor

Dacă ai probleme din cauza transpirației picioarelor ceaiul de gălbenele este ideal pentru dezinfectare și odorizare. Pune 3-4 căni de ceai într-un lighean și ține picioarele în acest lichid timp de 15-20 de minute.
Nu numai că orice miros neplăcut va dispărea, dar îți vei simți și picioarele mai odihnite, mai ales dacă ai avut o zi obositoare.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod