Gusturile se discută! 45 de case din Belgia atât de urâte, încât e greu de crezut că există

Credeai că numai pe la noi poți întâlni case și clădiri construite anapoda, fără niciun sens estetic? Stai să vezi ce-i în Belgia!
Cu ajutorul bloggerului Hannes Coudenys și, desigur, ale autorilor acestor orori, Belgia a devenit celebră pentru clădirile sale urâte. Dar asta nu înseamnă că ele sunt reprezentative pentru arhitectura acestei țări, dimpotrivă, munca lui Coudenys e doar un mod de a învăța cum nu trebuie să clădești o casă și, eventual, să te distrezi, pentru că chiar ai de ce.

Totul a început în 2012, când Coudneys a observat că belgienii au un stil aparte de a înțelege ce înseamnă stil în arhitectură, așa că a decis să prezinte pe Facebook și pe Instagram dezastrele arhitecurale pe care le întâlnea.
"Normal, dacă îți place arhitectura, îți place o casă frumoasă, dar în Belgia sunt o mulțime de clădiri urâte. Așa că am început să le pozez", a explicat el pentru Bored Panda.

Coudneys are o explicație pentru faptul că în Belgia, în materie de arhitectură, oamenii par să meargă contra curentului: "Pentru că regulile sunt destul de liberale și ne place să meșterim singuri casa visurilor noastre."

Deși pagina lui de Instagram a atras interesul multor internauți, bloggerul recunoaște că pozele lui n-au fost deloc apreciate de proprietarii caselor expuse.
"Am primit e-mailuri de la mulți avocați și a trebuit să-mi închid blogul. Într-un fel, pot să le înțeleg reacțiile negative... E casa visurilor lor și eu le-o demolez!", a explicat el.

Din fericire, Hannes Coudenys și-a relansat blogul în 2013, sub denumirea sugestivă Ugly Belgian Architecture/ Arhitectură Belgiană Urâtă, dar de data asta îi încurajează pe proprietari să-l contacteze direct dacă nu sunt mulțumiți de apariția casei lor în imaginile pe care le publică.


Ei bine, dacă credeai că în România sunt o mulțime de case urâte, ceea ce nu-i deloc eronat, stai să vezi ce e în Belgia. Pentru o țară mai mică și cu o populație nu la fel de numeroasă, proporția de orori arhitecturale este foarte mare.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod