Cea mai frumoasă casă: Un castel de apă din 1930, transformat într-o locuință cochetă, cu panoramă de 360 de grade - FOTO

Un castel de apă construit în anii '30 a devenit o locuință cochetă cu șase dormitoare și cu o panoramă de 360 de grade. Această casă uimitoare e de vânzare pentru 1,7 milioane de euro.

Omul sfințește locul - știți cum se spune. Iar când un arhitect talentat își pune priceperea la treabă, un vechi castel de apă se poate transforma într-o casă uimitoare, în care oricine și-ar dori să locuiască.

Înalt de 23 de metri, turnul din Warwickshire, Anglia, a intrat în renovare în 2016, arhitectul George Clarke transformând această clădire utilitară într-o locuință de aproape 700 de metri pătrați, cu șase dormitoare, cinci băi, sală de biliard, sală de fitness, bucătărie  deschisă și trei săli de recepție, toate cu dotări și finisaje de lux.

Însă cel mai impresionant loc este, cu siguranță, terasa care oferă o priveliște splendidă.

Proiectul care a durat opt luni a fost prezentat în cadrul emisiunii "Amazing Spaces", difuzată de postul Channel 4, iar telespectatorii au fost impresionați, mulți exprimându-și impresiile pozitive pe rețelele de socializare. "Castelul de apă este absolut fantastic. Îmi place când oamenii transformă structuri ca aceasta în case uimitoare", a scris cineva.

Pentru a adăuga o valoare acestei clădiri, proprietarii au restaurat multe dintre piesele originale, inclusiv o scară în spirală care urcă prin mijlocul casei.
"Să te miști prin spațiile diferite îți oferă surpriză după surpriză în camerele obișnuite care au fost transformate într-o structură circulară neobișnuită", a explicat arhitectul George Clarke. Multe lucruri din clădirea originală au fost păstrate, de pildă scara interioară în spirală.

George a vorbit și despre terasă: "Este absolut masivă. Strălucitoare. Și ceea ce este și mai impresionant e că ai o panoramă de 360 de grade." Autorul proiectului spune că acesta este "uriaș" și "trebuie să-l vezi ca să crezi".

Etajul patru, care odinioară a fost rezervorul cu o capacitate de un milion de litri de apă, a rămas nemodificat, proprietarii dorind să ofere o amintire a acestui turn care a deservit localitatea timp de mai bine de 80 de ani, relatează Daily Mail.

Castelul de apă, numit și turn de apă, este o construcție hidrotehnică destinată acumulării apei, dar și reglării presiunii și consumului ei în rețeaua unui apeduct.

Un castel de apă obișnuit e alcătuit dintr-un rezervor de metal, beton armat, cărămidă sau lemn de forme diferite (de obicei sferică) și din câțiva stâlpi de susținere.

Cu o înălțime similară cu cea a unui bloc de șapte etaje, castelul de apă a fost cumpărat la licitație cu numai 28.400 de euro, fără autorizație de construire. Acum este de vânzare pentru 1,7 milioane de euro.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod