Casa eco pe roți, un proiect interesant: Facturile costă doar 17 euro pe lună

Un englez a renunțat să mai stea cu chirie și și-a construit singur o căsuță eco pe roți. Acum vinde case în toată Europa, cu 57.000 de euro.

Chris Marsh, în vârstă de 36 de ani, se săturase să locuiască cu chirie într-o casă cu două camere din Hexham, Northumberland. Numai chiria îl costa 650 de lire sterline (750 de euro) pe lună, iar pe lângă asta mai plătea 100 de lire (115 euro) la factura de energie electrică și 160 de lire (185 de euro) pe taxele locale.

I-a luat 11 săptămâni să construiască singur o căsuță ecologică pe roți, un fel de rulotă mai mare, iar proiectul lui s-a dovedit un pariu câștigător.

Cu o suprafață de 16 metri pătrați împărțită în două spații, această construcție din lemn este o mare surpriză pentru oricine îi trece pragul: cu o suprafață de 16 metri pătrați, are toate dotările necesare și marele avantaj al unor costuri infime de întreținere.

Căsuța cu etaj are două dormitoare, un living cu o bucătărie open plan, toaletă și duș și o mașină de spălat. În plus, poate fi mutată oriunde.

De când a terminat-o, Mash stă în căsuța eco aproape fără să-l coste nimic - toate facturile îl costă acum o nimica toată, doar 17 euro pe lună.
Terenul pe care este amplasată l-a cumăpărat în ianuarie cu 110.000 de lire sterline (127.000 de euro) și inițial avea de gând să ridice acolo o casă tradițională pe pământ.

"Casa în care stăteam înainte era drăguță, dar nu renta financiar. Avea geamuri simple și calorifere cu ulei pe care rareori le porneam, pentru că era prea scump", a povestit el despre fostul lui domiciliu.

Marsh a lucrat anterior în construcții și are experiență în această branșă. El vinde acum proiectul pe care l-a conceput și afacerea merge bine: vinde cam 30 de case eco pe an în toată Europa, complet echipate, la prețul de 50.000 de lire (57.750 de euro) bucata.
Proiectul lui reprezintă o alternativă viabilă la casele tradiționale, destul de scumpe și cu o durată mare de construire.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod