Casă de fier! Cum arată o vilă din Sevilla construită din containere reciclate

Containerele vechi se pot transforma într-o casă superbă, iar pentru astaa nu-i nevoie de un magician, ci de un arhitect talentat. Iată un exemplu din Alcalá de Guadaíra, Sevilla, Spania.

Scopul acestui proiect a fost de la bun început construirea unei case din containere maritime. Însă de la faza de proiectare până la construire, nimic nu a fost sigur, cu excepția conceputului: construirea unei case din materiale reciclate.

Când a început construcția, firma de arhitectură a renunțat la ideea de a realiza o cameră în fiecare container, adoptând conceptul unui proiect mai original și mai frumos.

În ciuda aparențelor, nu există limite atunci când vrei să faci o casă din containere, iar această locuință din Sevilla este o dovadă în plus.

Ba chiar este mai ușor să construiești locuințe superbe folosind structurile acestor "cutii" metalice în locul arhitecturii clasice, notează Bored Panda.

Proiectul casei cu etaj a constat în transformarea a două containere în spațiul de la mezaninc. Un altul a fost amplasat deasupra lor în față, iar spațiile dintre containere au fost închise cu uși și ferestre mari.



Unul dintre containere prelungește casa înspre piscină, plasând livingul și sala de mese în mijlocul casei.

Casa foarte spațioasă, cu un design modern, în care predomină albul și culorile deschise dă o senzație de liniște pe care o simți din exterior.

Atmosfera de calm din interior este indusă de podeaua din lemn de culoare deschisă și de tavanul din lemn susținut de bârne albe.

Citește și: De ce e minunat să locuiești într-o casă din containere. 28 de imagini convingătoare


Unul dintre avantajele construirii unei case din containere este timpul de lucru mult redus în comparație cu metodele clasice.

Se estimează că piața construcției de case din containere va atinge la 73 de milioane de dolari în 2025, de la 44,7 milioane de dolari în 2017, scrie Bored Panda.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod