Bicicleta cu roți dințate, invenția perfectă pentru a pedala pe gheață - VIDEO

De câte ori nu ți-ai dorit să poți merge pe bicicletă chiar dacă afară a nins sau gheața a poleit asfaltul? Unii chiar au încercat și s-au distrat pe cinste, cu toate căzăturile. Ei bine, există o soluție: bicicleta cu roți dințate.

Pe lângă utilitatea lor principală, aceea de a fi folosite la tăierea unor lucruri, foile de fierăstrau circular pot fi folosite și în alt scop. Canalul de YouTube The Q, dedicat științei și tehnicii, demonstrează acest lucru prin testarea unei biciclete care are montate două discuri dințate în locul roților obișnuite. A rezultat o bicicletă perfectă pentru a pedala în toiul iernii pe suprafața înghețată a unui lac.

Clipul video oferă explicații pas cu pas, fără voce, despre transformarea unui montain bike într-o bicicletă pentru gheață.

După câteva modificări tehnice și montarea unor discuri dințate cu diametrul de 66 de centimetri rezultă o bicicletă pe care poți pedala liniștit pe gheață.

Primul test al acestui model hibrid a fost un eșec - roțile dințate erau prea subțiri și se înfigeau în gheață, îngreunând înaintarea și riscând să provoace fisuri în suprafața lacului. Problema a fost remediată prin atașarea unor plăcuțe metalice pe fiecare "dinte" al roților, ca să nu mai taie gheața.

După această modificare, testul a decurs perfect.

Roțile au oferit aderența dorită pe suprafața alunecoasă a gheții și permit efectuarea întoarcerilor - nu foarte precise, dar totuși la un nivel acceptabil, relatează Bored Panda.

Canalul de YouTube este cunoscut pentru modificarea mai multor biciclete, inclusiv a uneia realizată din lemn.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod