oua de prepelita

5 motive convingătoare să consumi ouă de prepeliță

Cu siguranță ați observat în rafturile magazinelor acele ouă mici și pătate: ouă de prepeliță. Dacă nu le-ați încercat încă, vă propunem să descoperiți beneficiile asupra sănătății pe care le prezintă ouăle de prepeliță.

5 motive să consumi ouă de prepeliță


Oul de prepeliță: mai bogat în nutrienți decât oul de găină


Spre deosebire de oul de găină, cel de prepeliță este mult mai bogat în fier și potasiu, având o cantitate din aceste minerale de 5 ori mai mare comparativ cu oul de găină.

De asemenea, oul de prepeliță conține mai multe proteine decât cel de găină, dar și mai multe vitamine din complexul B.

Nu conține histamină – ce înseamnă aceasta?


Persoanele care suferă de alergii, cele cu boli inflamatorii sau cu intoleranță la histamină, fie acestea copii sau adulți, pot încerca, la recomandarea medicului, o dietă săracă în histamină. Oul de prepeliță poate fi consumat în aceste situații, acesta nu conține histamină și are proprietăți de reducere a inflamației.

Oul de prepeliță poate fi consumat și crud


Dacă în cazul oului de găină se recomandă în mod obligatoriu prepararea termică, pentru a evita riscul de infectare cu Salmonella, în cazul oului de prepeliță acest risc este mult mai mic, odată pentru că temperatura corpului prepeliței este mai mare și nu permite infectarea oului, iar pe de altă parte conținutul ridicat în lizozim al oului de prepeliță ajută în prevenirea infectării acestuia.

Cu toate acestea, specialiștii recomandă, pentru siguranța consumatorului, prepararea termică a ouălor de prepeliță. Citește continuarea pe kudika.ro!
kudikaro
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Eori pe 7 Ian 2024, 20:00
    Despre Ouă

    Vizionați Și Ascultați Acest Video Cu Atenție Până La Final, Pentru A Înțelege Cât De Importantă Este Calitatea Oului

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod