10 filme potrivite pentru întreaga familie





Kubo şi lăuta magică/Kubo and the Two Strings (2016)

O aventură animată plasată într-o Japonie mitologică, imaginată de legendarul studio Laika. O animație cu un protagonist băiețel care își trezește puterile magice cântând la lăută.
Chiar dacă este adresat publicului tânăr, Kubo nu este un film naiv. Protagonistul este un băiețel, însă parcursul acțiunii îl va iniția într-un număr de subtilități care vor bucura și publicul adult. Animația vorbește discret dar remarcabil despre relația cu părinții, despre principii, despre bine și rău, și reușește să o facă fără a cădea în derizoriu și fără a fi didacticist.
Kubo este un băiețel în care nu doar orice copil, dar și orice adult se poate regăsi, inteligent, ambițios, sensibil, care - deși are parte de doza lui de magie - nu este și nu își propune să fie un supererou.

Pentru că animația nu este despre supereroi.
Finalul nu este nici el un happy-end clasic: nu e nicidecum acea reuniune de familie din finalul desenelor animate obișnuite, având niște învățăminte spuse la fel de uman și de sensibil ca și celelalte lecții de morală din timpul filmului.





29 Iulie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod