10 filme potrivite pentru întreaga familie






Vrăjitorul din Oz/Wizard of Oz (1939)

Regizat de Victor Fleming, cu Judy Garland în rolul lui Dorothy, este unul dintre cele mai iubite filme ale tuturor timpurilor, îndrăgit de toate generațiile.
Adaptat după romanul pentru copii scris la începutul secolului XX de L. Frank Baum, acest clasic fără vârstă este una dintre cele mai celebre și iubite feerii cinematografice, un musical admirabil, care a propulsat-o pe Judy Garland de la poziția de actor-copil talentat la statutul de vedetă nemuritoare și emblematică a marelui ecran.

Nu foarte profitabil la lansare, poate tocmai datorită costurilor de producție extrem de ridicate, „Vrăjitorul din Oz” a ajuns să fie adorat generații la rând.
Împreună cu cățelușul său Toto, Dorothy Gale, interpretată de Garland, este luată pe sus de o tornadă dintr-un Kansas filmat în sepia și purtată până în încântătoarea Țară a lui Oz, zugrăvită în Technicolor, unde strivește o vrăjitoare sub propria casă, primește cadou de la Glinda cea Bună (Billie Burke) magicii papuci roșii și pornește pe Drumul de Cărămizi Galbene înspre Orașul de Smarald.
În final găsește calea înapoi spre ferma de la care își dorise să fugă. La tema „nicăieri nu-i ca acasă”, pretext pentru scenarist de a menține toate personajele antrenate într-o perpetuă căutare, reacționează tineri și vârstnici deopotrivă, indiferent de cultură sau epocă.

29 Iulie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod