10 filme potrivite pentru întreaga familie





Toy Story (1995)

Primul lungmetraj Pixar, Toy Story era şi primul lungmetraj animat realizat în întregime pe calculator, iar succesul său avea să devină un punct de cotitură în modul cum cinema-ul va aborda animaţia în următoarele decenii, scrie Cinemagia despre filmul realizat în 1995.
Mai mult decât un salt tehnologic, filmul a primit nenumărate laude pentru povestea ataşantă (a fost prima animaţie nominalizată vreodată la Oscarul pentru Cel mai bun scenariu) şi modul cum celebrează devotamentul şi prietenia.
Toy Story este un film despre viața secretă a jucăriilor care prind viață atunci când nu sunt văzute de oameni.
Woody este o păpușă-cowboy cu sfori, care a petrecut cinci ani pe noptiera de la capul patului unui băiețel pe nume Andy, câștigând astfel statutul de jucărie preferată și devenind liderul incontestabil al celorlalte jucării. Din nefericire, autoritatea îi este amenințată de Buzz Lightyear, cosmonautul, care din momentul în care intră în camera lui Andy încearcă să instaureze o nouă ordine.

În afară de faptul că nu-l poate înghiți pe cowboy, Buzz are pretenția că este real.
Cei doi se suportă cu greu, dar, într-o zi, când ajung la capătul răbdărilor, se iau la bătaie. În timpul confruntării, Buzz cade pe fereastră. Woody este acuzat de toate jucăriile ca l-a ucis și, vinovat, pornește degrabă în căutarea lui. Însă odată ieșiți din casă, cei doi vor trece prin tot felul de peripeții, căci drumul de întoarcere este mult mai greu. În ciuda diferențelor, cei doi își unesc forțele pentru a regăsi drumul spre camera lui Andy și a înfrunta toate piedicile, descoperind astfel și mirajul unei frumoase prietenii.



29 Iulie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod