Prădătorii sexuali de la Hollywood: 10 cazuri care au șocat lumea

Kevin Spacey

 
 
Kevin Spacey, câștigător al premiului Oscar, a fost o figură proeminentă în industria cinematografică timp de decenii, cu roluri marcante în filme ca "American Beauty" și "The Usual Suspects", precum și în serialul de succes Netflix, "House of Cards". Dar în octombrie 2017, cariera lui a luat o întorsătură dramatică.
 
Actorul Anthony Rapp a fost primul care l-a acuzat public pe Spacey de comportament sexual necorespunzător. Într-un interviu pentru BuzzFeed News, Rapp a relatat cum Spacey l-ar fi agresat sexual în 1986, când Rapp avea doar 14 ani, iar Spacey 26.
Rapp a descris incidentul ca fiind profund traumatizant, întrerupându-i cariera de actor în devenire și lăsându-i cicatrici emoționale pe termen lung.
 
Într-o încercare de a răspunde acuzațiilor, Spacey a publicat o scrisoare deschisă pe Twitter, în care și-a cerut scuze, deși a susținut că nu-și amintește incidentul. În aceeași scrisoare, Spacey a făcut și un anunț surprinzător: a ales acel moment pentru a face publică orientarea sa homosexuală, o decizie care a fost larg criticată pentru încercarea aparentă de a deturna atenția de la acuzația de abuz sexual.
 
Scandalul nu s-a oprit aici.
După mărturia lui Rapp, mai mulți bărbați, atât din Statele Unite, cât și din Marea Britanie, unde Spacey a fost director artistic al Old Vic Theatre din Londra, au ieșit în public cu propriile lor acuzații de hărțuire și abuz sexual împotriva actorului. Mai multe dintre aceste acuzații implicau bărbați care erau minori la momentul presupuselor incidente. Cariera lui Spacey a avut de suferit imediat. Netflix l-a eliminat din "House of Cards" iar filmul "All the Money in the World", în care Spacey urma să apară, a fost refilmat cu Christopher Plummer în locul său.
Procesul lui Kevin Spacey a fost programat pentru iunie 2023. Imediat după acest anunț, a fost dat afara din singurul film la care ar fi urmat sa lucreze.
 (Articolul continuă în pagina următoare...)
30 Iunie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod