Prădătorii sexuali de la Hollywood: 10 cazuri care au șocat lumea

 

 

Roman Polanski

 
 
Roman Polanski, cunoscut pentru filme precum "Rosemary's Baby" și "Chinatown", a șocat lumea în 1977 când a fost arestat și acuzat de violul unei fete de 13 ani, Samantha Geimer. Agresiunea a avut loc în casa actorului Jack Nicholson din Los Angeles, în timp ce Nicholson nu era acasă.
 
Polanski a primit inițial șase capete de acuzare, inclusiv viol, drogare și sodomie. Cu toate acestea, într-un acord cu procurorii, a pledat vinovat pentru un singur cap de acuzare: relații sexuale cu un minor.
În schimb, procurorii au fost de acord să abandoneze celelalte capete de acuzare.
 
Cu toate acestea, înainte de sentință, Polanski, temându-se că judecătorul îl va condamna la o pedeapsă de închisoare lungă, a fugit în Franța. Franța nu are un tratat de extrădare cu Statele Unite pentru cetățenii săi, astfel că Polanski a putut continua să locuiască și să lucreze acolo, evitând pedeapsa în SUA.
 
În ciuda acestui scandal, Polanski a continuat să regizeze filme de succes, inclusiv "The Pianist", pentru care a câștigat premiul Oscar pentru Cel mai bun regizor în 2002.
Cu toate acestea, fuga sa și refuzul de a se confrunta cu acuzațiile au făcut din el o figură extrem de controversată în industria cinematografică.
 
Cazul lui Polanski scoate în evidență dificultățile juridice în aducerea la răspundere a celor acuzați de abuz sexual, în special atunci când aceștia au resursele să evite pedeapsa. (Articolul continuă în pagina următoare...)
30 Iunie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod