Prădătorii sexuali de la Hollywood: 10 cazuri care au șocat lumea

 
 

Woody Allen

 
 
Woody Allen, cunoscut pentru filmele sale aclamate precum „Annie Hall” și „Manhattan”, a fost acuzat în 1992 de către fiica sa adoptivă, Dylan Farrow, de molestare sexuală. Dylan, care avea 7 ani la momentul presupuselor abuzuri, a susținut că Allen a molestat-o în timpul unei vizite la casa mamei sale, actrița Mia Farrow.
 
Allen a negat vehement aceste acuzații, susținând că Mia Farrow a inventat aceste afirmații ca răzbunare după ce a descoperit că Allen avea o relație cu Soon-Yi Previn, una dintre fiicele sale adoptive.
Cu toate acestea, Dylan a susținut constant de-a lungul anilor că acuzațiile sale sunt adevărate.
 
După o investigație lungă și complexă, procurorii din Connecticut au decis în 1993 să nu îl acuze pe Allen, citând nevoia de a o proteja pe Dylan de un proces dur. Cu toate acestea, un judecător a spus că comportamentul lui Allen a fost „neadecvat” și, în ciuda lipsei de acțiune legală, acuzațiile au avut un impact major asupra reputației sale.
 
Aceste acuzații au reapărut în prim-plan în ultimii ani, în special cu ajutorul mișcării #MeToo, care a facilitat discuții despre abuzul sexual și consimțământul în societatea noastră.
În 2014, Dylan a publicat o scrisoare deschisă în The New York Times, detaliind acuzațiile împotriva lui Allen și criticând industria cinematografică pentru că a ignorat aceste acuzații.
 
În ciuda faptului că Allen a continuat să lucreze și să regizeze filme, aceste acuzații au dus la o reevaluare a relației industriei de film cu regizorul și au evidențiat nevoia de a lua în serios acuzațiile de abuz sexual, indiferent de statutul sau faima acuzatului. (Articolul continuă în pagina următoare...)
30 Iunie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod