Prădătorii sexuali de la Hollywood: 10 cazuri care au șocat lumea

În ultimii ani, industria cinematografică de la Hollywood a fost zguduită de dezvăluiri cu privire la abuzurile sexuale comise de unele dintre cele mai proeminente figuri ale sale.
Aceste scandaluri au relevat o cultură îngrijorătoare de hărțuire și abuz iar victimele au început să își facă auzite vocile. 
Iată unele dintre cele mai răsunătoare și discutate cazuri de acest fel din industria cinematografică.
 

Harvey Weinstein

 

 
Harvey Weinstein, împreună cu fratele său Bob, a co-fondat studiourile Miramax și The Weinstein Company, două dintre cele mai influente studiouri de film din lume. În urma succeselor din anii '90 și 2000, precum „Pulp Fiction", „Shakespeare in Love" și „Chicago", Weinstein a devenit una dintre cele mai dominante și temute figuri din Hollywood.
Însă, în octombrie 2017, un articol publicat în The New York Times a demascat o altă față a producătorului de film. Jurnalistele Jodi Kantor și Megan Twohey au publicat mărturiile mai multor femei, inclusiv cele ale actrițelor Ashley Judd și Rose McGowan, care au afirmat că Weinstein le-a hărțuit sau agresat sexual.
 
Ulterior, mai multe femei, printre care actrițe cunoscute precum Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie și Lupita Nyong'o, au împărtășit experiențe similare cu Weinstein.
Multe dintre aceste femei au povestit cum Weinstein le-a invitat în camerele sale de hotel sub pretextul unor întâlniri de lucru, pentru ca apoi să se angajeze în comportamente sexuale nepotrivite sau chiar violente.
 
Aceste dezvăluiri au declanșat un val global de furie și indignare. Weinstein a fost dat afară din The Weinstein Company și Academia de Arte și Științe Cinematografice l-a exclus din rândurile sale. În plus, cazul Weinstein a contribuit la creșterea mișcării #MeToo prin care victimele abuzului sexual din industria de divertisment și din alte sectoare au început să vorbească deschis despre experiențele lor.
 
În februarie 2020, după un proces îndelungat și intens mediatizat, Harvey Weinstein a fost condamnat pentru viol și agresiune sexuală.
A fost achitat de acuzațiile de agresiune sexuală agravată, care ar fi putut să îi aducă închisoarea pe viață, dar a fost totuși condamnat la 23 de ani de închisoare. În februarie 2023, fostul magnat al cinematografiei a fost condamnat la încă 16 ani de închisoare pentru acuzații de viol și agresiune care datează din 2013. (Articolul continuă în pagina următoare...)
 
30 Iunie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod