Cele mai bune filme din 2016

Cele mai bune filme din 2016. Au șanse la Oscar

Nocturnal Animals

„Nocturnal Animals”

Nocturnal Animals este în principal un studiu asupra laturii bestiale a naturii umane. O latură brutală care trăiește nu doar în violatori și în asasini, ci și în personaje educate precum Susan (Amy Adams). Cinemagia.ro îl numește „poate cel mai bun thriller psihologic al anului”. Filmul are valențe picturale (nu doar pentru că Susan este proprietară de galerie de artă), ci și prin asocierile de culori: Susan are părul roșu, care pe fundalul negru oferă o sugestie a lipsei de scrupule de care este, cel puțin, acuzată.
Am remarcat similaritatea cu picturile lui Edvard Munch („Vampirul”), care descriu cu aceste culori un univers imaginativ la fel de tenebros. Amy Adams oferă o interpretare magistrală -  camera de filmat se concetrează pe față ei, pe mimică, toate trăirile sufletești ale personajului fiind atât de bine aduse la suprafață pe chipul actriței.

Cât privește categoria „Film străin”, filmul nemțesc Toni Erdmann, turnat integral în România, prin Hi Film și producătorul executiv Ada Solomon este dat drept favorit, de către publicația Indie Wire, iar în plutonul celor cinci producții cu șanse la Oscar pentru Film străin se află și Sieranevada, al lui Cristi Puiu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod