10 filme care te inspiră să călătoreşti


O zi din viață/Life in a Day (2011)

Cu ajutorul celor de la YouTube, Life in a Day este realizat din imaginile filmate de oameni de pe întreg cuprinsul lumii. Aceştia au primit camere de luat vederi şi au înregistrat ce li s-a părut lor mai interesant, producătorii primind ulterior aproximativ 4.500 de ore de material filmat din 192 de ţări de glob. Au existat contribuții provenind din Australia până în Zambia, din inima metropolelor agitate până la cele mai îndepărtate și izolate colțuri ale lumii.
Împreună cu o echipă de selecţioneri şi monteuri, Ridley Scott şi  Kevin Macdonald au structurat materialul primit, iar rezultatul chiar e de văzut.  
Filmul vă va incita să faceţi planuri de călătorie pentru a explora pe cont propriu cele văzute pe marele ecran...


Seria Indiana Jones

Prin jungle cu aligatori, pe mări, prin deşerturi, în căutarea ruinelor misterioase sau a locurilor bântuite, filmele de aventuri nu oferă doar acţiune, ci trezesc în noi pofta de călătorie. Eroii filmelor de aventuri sunt exploratori, chiar dacă sunt gata de luptă, iar villainii sunt pe urmele lor.
Unii ajung în locuri îndepărtate, alţii vin din perioade istorice întunecate... Dr. Indiana Jones (Harrisonn Ford) a călătorit, de-a lungul francizei, din Nepal până în Cairo şi mai departe, aventurile lui stârnindu-ne şi nouă dorinţa de aventură, de explorare a noi şi noi teritorii.


Lawrence al Arabiei (1962)

În timpul Primului Război Mondial, colonelul T.E. Lawrence, un britanic blond cu ochi albaştri, unea triburile arabe în ceea ce va deveni lupta lor de eliberare împotriva Imperiului turc, reuşind prin curaj să se impună ca lider al arabilor.
În filmul din 1962, carismaticul Peter O'Toole joacă rolul lui Lawrence.
Frumuseţea imaginilor, grandoarea şi splendoarea deşertului, ne vor face să trecem în planurile noastre de călătorie şi regiunile unde îşi are sălaşul Fata Morgana.


Goana după aur/Gold (2016)

Kenny Walls (Matthew McConaughey) are un vis: să găsească aur şi să se îmbogăţească, astfel că leagă un parteneriat cu un geolog, Mike Acosta (Edgar Ramirez), şi pleacă în jungla neexplorată a Indoneziei. Peisajele luxuriante vă vor face să visaţi la o călătorie pe o insulă exotică.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod