10 filme care te inspiră să călătoreşti



On the Road (2012) - foto sus

Iată un road movie cu o distribuţie de tineri actori talentaţi - Sam Riley, Kirsten Dunst, Garrett Hedlund, plus Viggo Mortensen, în regia lui Walter Salles. Povestea este a unui scriitoraş aspirant din New York, Sal Paradise, care - după moartea tatălui său - îl întâlneşte pe Dean Moriartz, un fost condamnat, irezistibil de şarmant, căsătorit cu seducătoarea şi emancipata Marylou. Între cei doi bărbaţi se leagă o prietenie strânsă.
Hotărâţi să nu rămână ancorat într-o viaţă limitată, cei doi prieteni pleacă la drum, împreună cu Marylou.
Tânjind după libertate, cei trei tineri fug în lume, în căutarea lor înşile şi a unor întâlniri speciale. Călătoria lor ne îndeamnă şi pe noi să urcăm în propriul vehicul şi să străbatem ţara în lung şi în lat.


Baraka (1992)

Documentarul Baraka a fost filmat pe şase continente, în 24 de ţări şi diverse locaţii precum Tanzania, China, Brazilia, Japonia, Kuveit, Cambogia, Iran, Nepal şi majoritatea dintre cele mai mari oraşe americane şi europene. Capturând atât gloria, cât şi calamităţile pe care natura şi omul le-a adus planetei Pământ, filmul Baraka spune o incredibilă poveste despre tumultoasa interacţiune a omului cu Pământul.
Ne vom dori, urmărind acest documentar, să vedem pe viu toate aceste minunate locuri dezvăluite de film.


Sălbăticie/Wild (2014)

Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) este în pragul divorţului şi, după moartea mamei ei, simte că nu mai există speranţă. Femeia ia o hotărâre pe care cei din jur o consideră nesăbuită: fără experienţă şi îndemnată doar de propria hotărâre, Cheryl începe o călătorie de 1500 de kilometri, pe jos şi de una singură... Vom înţelege, urmărind filmul, că o asemenea călătorie poate fi şi o cale de vindecare a sufletului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod