Cum te păcăleşte Photoshop: Adevărul din spatele imaginilor perfecte

Fotografiile încântătoare de nuntă sau portretele idilice pe care le vedem pe reţelele de socializare nu redau întotdeauna realitatea. Iată cum arată imaginile reale şi cum au fost trucate!
Pe Instagram se găsesc o mulţime de fotografii perfecte - femei însărcinate pozând în cadre idilice, cupluri frumoase pe plajă sau pe malul unui lac în care se reflectă cerul, tinere pozând ca nişte modele în clădiri abandonate. Dar te-ai gândit vreodată cât este de adevărat ceea ce vezi?

Gilmar Silva, un fotograf brazilian specializat în poze de nunţi şi de familie, a pus laolaltă imaginile reale care au fost modificate şi versiunile îmbunătăţite ale acestora. Diferenţele sunt evidente şi arată cât de mult poate manipula Photoshop adevărul, transformând o fotografie obişnuită într-una profesională.

Proiectul, intitulat LUGARxPHOTO ("Locuri şi foto"), este şi un mod amuzant de a analiza iluziile şi şabloanele cu care ne obişnuim şi pe care le perpertuăm singuri în domeniul fotografiei, notează Bored Panda.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
8 Noiembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod