Studiu: E bine sau rău să mănânci brânză?

Azi e bine, mâine e rău! Cam așa se întâmplă dacă ne luăm după studiile care se realizează de la an la an.
Ceea ce știm cu siguranță este faptul că nu este bine să consumi în exces niciun aliment. Prin urmare, acest lucru este valabil și în cazul brânzeturilor. Mereu vor exista două tabere, veganii care consideră că lactatele generează un exces de mucus care determină apariția reacțiilor inflamatorii în corp și cei care consumă cu regularitate brânzeturi pentru că sunt dependenți de ele. 

Indiferent de tabăra în care te situezi este important să fii cumpătat. Astfel că, pentru consumatorii obișnuiți de brânzeturi va fi foarte important să nu exagereze cu cantitățile consumate zilnic.
Mai mult, se pare că un studiu apărut în Nature Medicine arată că un consum moderat de brânzeturi maturate are un efect cardioprotector și prelungește viața, scrie publicația Metro

Acest efect se datorează unei substanțe numită spermidină, care se regăsește din abundență în brânzeturile maturate. Se pare că această substanță are un efect protector asupra inimii și ne ajută să trăim mai mult. Cercetătorii au testat efectul spermidinei pe cobai șoareci, descoperind aceste efecte neașteptate.

Apoi supervizat dieta a peste 800 de italieni, iar cei care obișnuiau să consume brânzeturi cu regularitate și avea un aport însemnat de spermidină au prezentat un nivel mai mic al tensiunii arteriale, un risc cu 40% mai mic de a suferi de insuficiență cardiacă și de alte boli cardiovasculare.

Chiar dacă s-a constatat efectele benefice ale spermidinei din brânză nu înseamnă că poți să o mănânci în cantități exagerate.
Reține că brânzeturile au și un conținut ridicat de grăsimi saturate care anulează uneori efectele spermidinei. 

De aceea este mai bine să consumi moderat brânzeturile și să incluzi mai degrabă alte surse de spermidină în dietă: soia, mazăre, porumb și cerealele integrale. Un consum moderat de brânză înseamă 2-3 porții pe săptămână. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod