masă

Ce înseamnă dacă te enervează plescăitul celorlalți la masă

Poate părea ciudat, dar dacă te enervează plescăitul celorlalți de la masă, s-ar putea să suferi de o boală psihică. Aceasta este cunoscută sub numele de misofonie. Iată ce presupune aceasta și cum poți evita stresul cauzat de ea!

De ce te enervează plescăitul celorlalți la masă?


Misofonia este o tulburare mentală în cadrul căreia oamenii se enervează și se stresează atunci când aud anumite sunete care nu le plac. Unele dintre aceste sunete ar putea include plescăitul celorlalți sau frecarea unui obiect de altul. Aceasta nu este o boală psihiatrică foarte cunoscută, dar este foarte frecvent întâlnită în rândul populației.

Deși această boală psihică poate părea ciudată sau amuzantă pentru unii, reprezintă o problemă reală pentru multe persoane.
Unii oameni sunt grav afectați și deprimați de astfel de sunete. Aceștia încep să prezinte simptomele pe care le are o persoană care trece prin tulburări emoționale și psihologice. Din cauza faptului că le este greu să comunice problema lor, pentru că li se pare că ar putea fi înțeleși greșit sau ridiculizați de către cei din jurul lor, viața socială și relațiile au de suferit.

Te întrebi ce ar trebui să faci dacă te enervează plescăitul celorlalți? Este important să știi că persoanele care suferă de misonofie rămân tăcute, din cauza respingerii sociale.
Dar este esențial să comunici problemele tale în preajma prietenilor. Este posibil să nu fie cel mai ușor de făcut lucru, dar te va ajuta pe termen lung. Iar răsplata care vine în urma acestor acțiuni ale tale va merita întotdeauna. Nu există un tratament care să vindece această problemă. Cea mai bună modalitate este să fii sincer. Încearcă să nu te enervezi pe persoanele care plescăie, cu toate că fac un sunet extrem de enervant pentru tine. Acestea nu o fac intenționat și, mai mult decât atât, probabil că vor încerca să își controleze acțiunile.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod