5 idei geniale ca să găteşti brânza. Sigur nu le ştiai până acum!

Brânza poate să transforme total orice preparat, făcându-l mult mai gustos. Descoperă câteva idei geniale ca să găteşti brânza în combinaţiile cele mai bune!

Cui nu-i place brânza? Chiar dacă există şi oameni care pot să trăiască fără acest aliment, cu siguranţă sunt mult mai mulţi pasionaţi de diversele sortimente de brânzeturi care se fac în toată lumea. Dacă îţi place la nebunie brânza trebuie să încerci aceste combinaţii ca să găteşti preparate inedite.

Iată 5 idei geniale ca să găteşti cu brânză şi pe care sigur nu le-ai încercat până acum:


1. Pune brânză într-o clătită şi acoperă cu un ou


Un mic dejun copios poate să fie constituie dintr-o clătită în care să împătureşti o bucată de brânză bună, şuncă şi un ou. Poţi să pui un capac peste tigaie ca să se gătească oul sau să pui tigaia câteva minute la cuptor.


2. Brânză care se topeşte în chiflă


Ai nevoie de o chiflă pe care să o scobeşti de miez pentru a face loc unor ingrediente delicioase. Umple chifla cu o bucată de brânză bună, şuncă, ou, spanac, ardei, ceapă sau cu orice alte ingrediente pe care le preferi în combinaţie cu brânza.

Se înveleşte chifla în folie de aluminiu şi se introduce la cuptorul încins la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute.


3. Brânză care se topeşte în pâine

Se foloseşte o franzelă care se crestează precum în filmuleţul de mai sus, se unge cu unt topit amestecat cu usturoi şi pătrunjel, după care se introduce mozzarella răzuită. Se înveleşte în folie de aluminiu şi să lasă la cuptor 15 minute la o temperatură de 180 de grade Celsius. 

 

4. Aluat pentru pizza umplut cu brânză


Poţi să cumperi aluat congelat pentru pizza sau să-l faci acască cu făină integrală pe care să-l umpli cu brânză, ardei şi ceapă pentru a obţine nişte pateuri absolut delicioase. Alături de ele se face un sos de roşii cu ceapă, usturoi şi ulei de măsline în care poţi să întingi pateurile.

5. Biluţe de brânză de capră cu miere de albine


Foloseşte brânză de capră pe care trebuie să o treci printr-un amestec de făină de orez cu ou şi apă minerală. Apoi se trec biluţele prin pesmet şi se lasă la congelator 10 minute înainte de a le prăji în baie de ulei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod