Scenariu de film: Turiști blocați un an în Mexic pentru că n-au vrut să-și abandoneze pisica

Imaginează-ți că renunți la slujba ta, îți vinzi sau închiriezi apartamentul, îți faci bagajele, le înghesui în mașină și, împreună cu partenera sau partenerul, pornești în aventura vieții tale: o călătorie de-a lungul Americii de Nord.
Doi tineri britanici au făcut asta acum doi ani și încă sunt pe drum. Ceea ce face ca povestea lor să fie specială este o pisică pe care au întâlnit-o în timpul călătoriei. Atât de mult au ajuns s-o îndrăgească, încât acum nu-și mai pot imagina viața fără ea - și chiar au fost puși în această situație.

Lee Hodges, în vârstă de 33 de ani, și Willow Rolfe, în vârstă de 29 de ani, și-au început călătoria pe șoselele Americii de Nord în august 2019. Dubița lor, un VW restaurat, le-a fost casă și masă, iar călătoria lor a descurs absolut firesc timp de două luni. Ajunși în Washington DC, au întâlnit o pisică fără stăpân și au decis s-o ia cu ei, mai ales că își lăsaseră acasă două pisici.

Membru cu drepturi depline la bord


Nu erau la prima adopție făcută pe drum - mai întâi, au luat de pe stradă o pisicuță mică, neagră, pe care o numiseră Molly, dar, din păcate, aceasta era într-o stare precară și a murit după câteva zile.

La scurt timp după aceea, au găsit-o pe Aimee, iar aceasta a devenit membru cu drepturi depline la bord - chiar glumeau că pisica este un călător mai bun decât mulți oameni.

Lee și Willow au luat-o pe Aimee în toate excursiile făcute în locurile prin care au trecut, inclusiv pe traseele din Monument Valley, și de fiecare dată atrăgea atenția celorlalți turiști.



Ajunși în Mexic, cei doi tineri britanici au întâmpinat o primă problemă când Aimee a fost atacată de o haită de câini și s-a ales cu lăbuța stângă ruptă. Cuplul a dus-o imediat la un cabinet veterinar și a așteptat ca ea să se refacă.

Prinși ca într-o capcană


Pandemia de COVID-19 i-a prins în Mexic și ar fi putut să se întoarcă imediat acasă, dar nu au vrut să abandoneze pisica rănită.

Au preferat să aștepte ca ea să se vindece. Au plănuit ani la rând această călătorie, iar în 2015 au cumpărat o dubă VW veche, pe care au reparat-o și amenajat-o, transformând-o într-o căsuță pe roți. După doi ani, mașina a fost gata de drum. Willow și Lee au renunțat la joburile lor, și-au închiriat casa și au pornit spre America de Nord. Cum să încheie acest vis lăsând-o în urmă pe Aimee?

Citește și: Echipa de șoc. Cum e să ai un cal, un ponei şi un câine care arată ca în „101 dalmațieni“


Întrucât toate rezervațiile și obiectivele turistice erau închise, le era imposibil să se mai descurce cu bugetul zilnic de numai 17,50 de lire sterline, așa că au decis să se întoarcă în Statele Unite și de acolo să ia un vapor spre casă.

Și aici a lovit ghinionul: mașina cu care călătoreau s-a defectat, așa că au fost nevoiți să-și amâne întoarcerea pentru că trebuie schimbat motorul, dar mai aveau nevoie și de alte piese.

O pisică umblată


Cea mai mare provocare pentru ei este acum să se încadreze în timp, pentru că visa umanitară pe care au primit-o la intrarea în Mexic expiră în februarie. Ar fi putut să se îmbarce dintr-un port mexican, însă din motive de siguranță ei preferă să-și repare mașina și să pornească la drum spre SUA, iar de acolo să ia un vas cu care să traverseze Atlanticul spre Marea Britanie.

Povestea lui Lee și Willow, publicată pe blogul lor, a devenit virală pe internet și toți cei care au aflat despre situația lor speră ca ei să reușească să ajungă cu bine acasă, împreună cu grațioasa lor parteneră de drum.


Un lucru e sigur: Aimee a văzut multe la viața ei. Până acum a vizitat 15 state americane și două țări, ceea ce mulți oameni n-au reușit.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod