Minunile naturii: 20 de imagini superbe cu lacul roz care îi fascinează pe turiștii din toată lumea

Culoarea neobișnuită a unui lac din Australia atrage turiști din toată lumea. Care este explicația științifică a acestui fenomen?
Hutt Lagoon e un lac roz apărut lângă o mică localitate de pe coasta de vest a Australiei, Gregory. Așezarea ridicată pe o limbă de pământ care desparte oceanul albastru de laguna roz este gazda tot mai multor turiști care vin în fiecare an să vadă cu ochii lor această curiozitate a naturii.

Lacul sărat a capătat această culoare datorită unei alge cu un conținut ridicat de caroten, Dunaliella salina. Folosită în industria alimentară pe post de colorant alimentar, aceasta este și o sursă bogată de vitamina A.
Laguna Hutt Lagoon găzduiește cea mai mare fermă de microalge din lume, cu o suprafață de 250 de hectare.

Cu o lungime de 14 kilometri și o lățime de 2,3 kilometri, lacul are nuanțe diferite de roz, roșu, iar uneori acestea se transformă în galben și albastru.

Kristina Makeeva, o pasionată de fotografie din Moscova, a călătorit până acolo și a postat pe Instagram o serie de imagini splendide cu lacul roz din Australia. "Visam de ceva vreme la lacul roz și s-a dovedit mai frumos decât în visurile mele (...).
Cu sarea roz de pe mal care strălucea precum zăpada arăta ca o pictură abstractă transpusă în realitate. Natura și culorile au făcut ceva magic în acest caz"
, a povestit pentru Bored Panda autoarea acestor imagini.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod