15 imagini care demonstrează că Golden Retriver sunt cei mai buni câini din lume



În general, Golden Retriever-ul e un câine sănătos cu puţine probleme medicale. Totuşi, sunt predispuşi la boli sau afecţiuni, precum: torsiunea (dilataţia) gastrică, displazia de șold, epilepsia, cataractă, dwarfism, osteocondroza, afecţiuni cardiace, boala de sânge van Willebrand şi diferite tipuri de cancer.

Media de pui fătaţi este de opt. În mod normal, puii se nasc fără a fi ajutaţi prea mult de om.

Media de viaţă a Golden Retriever-ului este între 9-15 ani. Ajung în medie la vârsta de 12 ani, deşi nu poate să trăiască până la vârsta de 16-17 ani.


De-a lungul timpului, rasa a fost apreciată pentru abilitatea sa de a vâna. Vânătorii îi admirau calităţile atletice şi sârguinţa, în timp ce membrii familiilor lor îi apreciau caracterul prietenos şi tandru. Inteligenţa şi versatilitatea acestor câini au făcut să fie dresat pentru a depista droguri, pentru a găsi şi pentru a salva oameni sau pentru a fi folosiţi pe post de câini-călăuză pentru orbi, surzi sau alte persoane cu diferite handicapuri.

Manifestările de violenţă faţă de oameni sau animale sunt de neconceput pentru Golden Retriever, iar timiditatea sau nervozitatea nu caracterizează această rasă.
Femelele sunt cunoscute ca foarte bune mame pentru puii din alte specii.

Golden Retriever-ul este un tovarăș plin de viaţă, loial şi afectuos. Această rasă este o alegere potrivită pentru cei care se hotărăsc pentru prima dată să aibă un animal de companie. Este mulţumit să trăiască într-un apartament, dacă i se acordă suficient timp pentru mişcare. Foarte uşor de educat şi dresat, el este un câine răbdător şi gentil cu copiii.

Aceste imagini te vor convinge că merită să ai un Golden Retriever!

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod