Când fructele o iau pe coajă: Eticheta care le păstrează proaspete

Un simplu autocolant care se aplică pe coaja fructelor le menține proaspete, întârziind stricarea acestora.

Risipa de alimente rămâne o provocare a civilizației, iar pierderile de fructe și legume au cea mai mare pondere, estimându-se că 52% din recolte nu ajunge la consumatori pentru că produsele se strică.

Compania malaeziană StixFresh susține că are o soluție simplă și eficientă pentru această problemă - un mic sticker asemănător cu cele pe care le vedem aplicate pe banane sau pe citrice. Însă stickerul StixFresh conține o soluție cu o formulă naturală care încetinește procesul de coacere al fructelor, păstrându-le proaspete mai mult timp.



Soluția este un amestec de clorură de sodiu ionizată și ceară de albine, iar compania malaeziană susține că încetinește activitatea bacteriană care degradează fructele, păstrându-le proaspete timp de două săptămâni, relatează agenția de presă Ferrari.

Imaginile prezentate de compania StixFresh oferă o comparație pe o perioadă de până la 43 de zile între un fruct care are un autocolant lipit și unul fără eticheta care conține soluție. Rezultatul este evident.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod