Casa din container: Cum arată cea mai surprinzătoare locuință din Noua Zeelandă - FOTO

Un container misterios, amplasat în vârful unui deal din Noua Zeelandă, ascunde o cochetă casă de vacanță.
Incredibil cât de multe lucruri interesante se pot ascunde într-o cutie de fier! Fiindcă, în fond, despre asta e vorba aici: un container cu un exterior banal, proptit în vârful unui deal din Noua Zeelandă, este, de fapt, o casă de vacanță foarte cochetă, utiliată cu toate cele necesare.

Contrucția rectangulară, creată de firma Crossover Architects, poate fi admirată în Coromandel, Noua Zeelandă, și a câștigat mai multe premii, inclusiv titlul de Casa Deceniului, din 1996 până în 2005.


La sosire, locatarii trebuie doar să deschidă panourile de pe ambele laturi care formează două terase pentru living, oferind o panoramă superbă spre ocean și, pe partea cealaltă, spre terenul din spatele containerului. Podeaua, tavanul și pereții sunt din lemn, iar ușile duble din sticlă pot fi trase, transformând livingul într-o verandă.

Casa de vacanță mai are două dormitoare și o baie, notează Daily Mail. Plaja se află la o aruncătură de băț, la propriu, dar locuința a fost proiectată să fe funcțională indiferent de vreme și poate fi folosită fără probleme și iarna, un șemineu încălzind interiorul și creând o atmosferă intimă.

În baie, cada pe roți atrage imediat atenția: aceasta poate fi mutată afară, conectând ocupantul cu mediul natural, notează ziarul citat.

Parchetul este format din plăci groase din lemn de chiparos nealiniate, pereții din interior sunt din pin, iar panourile de pe plafon sunt tot din pin.

La plecare, panourile exterioare pot fi ridicate la loc, pentru protejarea interiorului.

Autorii proiectului au declarat că au dorit ca această casă să surprindă spiritul unei vacanțe în această țară.
"Casa oferă o reinterpretare a casei tradiționale din Noua Zeelandă - construcția din lemn - cu structură, placare și tâmplărie într-un mod ecologic și unic", se arată pe site-ul firmei de arhitectură.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod