Life of Pi

10 filme care inspiră și motivează

Psihologul clinician și life coach-ul Nikki Martinez a alcătuit - pentru Huffington Post - o listă cu 20 de filme ce, prin puterea exemplului, ne pot inspira să ne urmăm visele și să privim obstacolele, ba chiar propria viață, cu alți ochi.
Doctor în psihologie, Martinez face deseori trimiteri, în ședințele sale de psihoterapie, la filme cu valențe motivaționale.

De multe ori, nu putem pune în cuvinte ceea ce gândim, simțim sau dorim ori ne blocăm când avem alegeri de făcut sau în fața unor probleme. Însă un film ne poate oferi inspirația de care avem nevoie pentru a ne mobiliza și a reuși, e de părere clinicianul. Iată lista celor 10 filme alese de specialist.

1. Viața lui Pi/Life of Pi (2012)

Povestea unui tânăr care supraviețuiete în largul oceanului, luptând cu pericolele, oferă o lecție despre fiecare dintre noi dar și despre relația cu Divinitatea, folosindu-se doar de un băiat, o barcă și un tigru. Este povestea extraordinară a lui Pi și a unui tigru fioros ca singur tovarăș al său.

Lecția filmului e legată de povestea pe care tu, ca privitor, alegi să o crezi. Ești o persoană care crede doar ceea ce vede sau una care crede în miracole?

10 Septembrie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod