Cum să respiri corect când înoți

Dezvoltarea unei tehnici de respirație probabil că reprezintă cea mai mare provocare pentru înotătorii începători și intermediari. Mai jos, poți regăsi câteva sfaturi, care te vor învăța să respiri corect când înoți. Iată care sunt acestea!

Modalități prin care poți să respiri corect când înoți


1. Concentrează-te pe expirație, nu pe inspirație


Cea mai obișnuită problemă pe care o au înotătorii atunci când vine vorba despre respirație este reprezentată de faptul că aceștia nu expiră când se află sub apă. Dacă expiri în apă, între respirații, trebuie doar să inspiri atunci când scoți capul din apă. Acest sfat face lucrurile mult mai ușoare. Te relaxează și poate face o diferență masivă în timpul înotului.

2. Ține-ți capul nemișcat atunci când nu respiri


Între respirații, ține-ți capul nemișcat într-o singură poziție. Nu îl roti în timp ce se rotește corpul, deoarece poți ameți și destabiliza coordonarea.
Dacă nu știi cum poți face acest lucru, încearcă să te concentrezi asupra unui punct situat în partea de jos a bazinului. Întoarce-ți capul doar pentru a respira. S-ar putea să ți se pară puțin ciudat la început, dar îți vei da seama pe parcurs cât de ușor este. Îți vei coordona mult mai ușor mișcările. 

3. Respiră când se formează valul


Atunci când te miști în apă, cu capul și corpul, creezi un val, la fel cum creează și o barcă. Formarea acestui val duce la scăderea nivelului apei de-a lungul feței înotătorului.
Și se creează și un fel de jgheab de-o parte și de alta a capului și corpului, așa că există aer și la un nivel mai jos decât te-ai aștepta. Respiră în acest jgheab și nu e nevoie să ridici capul pentru a inspira. Nu trebuie să înoți repede pentru a crea acest val. Mulți înotători nu își dau seama că are loc acest proces și încearcă să-și ridice sau să-și rotească capul pentru a respira. 

4. Nu este recomandat să ridici capul când respiri


Problema cu ridicarea capului pentru a respira constă în faptul că picioarele tale se scufundă. Iar acest lucru adaugă greutate suplimentară corpului tău.
Atunci când respiri în valul pe care îl formezi nu este nevoie să ridici capul pentru a respira. Dacă încerci să ridici capul, tulburi valul creat, reducând spațiul în care există aer. Dacă te străduiești să găsești buzunarul cu aer, o practică bună este să înoți într-o poziție de Superman, cu un braț aflat în fața ta și celălalt așezat pe șold. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod