Uleiul din ficat de cod. La ce e bun şi cum să-l iei?

Are o cantitate ridicată de acizi graşi omega-3 care au un rol esenţial pentru buna funcţionare a inimii şi a creierului.
Uleiul de ficat de cod oferă, la momentul actual, cea mai bună combinație de acizi grași esențiali Omega-3, în concentrație ridicată, pe care organismul uman nu îi poate sintetiza singur, precum și vitaminele A, D și E. Prezenți în toate celulele organismului, acizii grași Omega-3 ajută la buna funcționare a inimii și a creierului, iar vitamina D întărește imunitatea într-o măsură chiar mai mare decât vitamina C.


5 reguli ca să-l administrezi corect


1. Nu e nevoie de analize prealabile administrării

„În dozele recomandate, conținutul de acizi grași esențiali nu prezintă risc de supradozare. Doar în ceea ce privește vitaminele D, A și E, trebuie luată în considerare și posibilitatea existenței acestora în alte suplimente/medicamente administrate concomitent, astfel încât să nu se depăşescă dozele zilnice recomandate”, avertizează dr.
Victoria Hurduc, medic primar pediatru, Competenţă Gastroenterologie Pediatrică şi Ecografie Generală, şef de secție la Sp. Clinic de copii „Dr. V. Gomoiu” şi Preşendintele Comisiei Nutriţie – SRGHNP (Societatea Română de Gastroenterologie, Hepatologie şi Nutriţie Pediatrică).


2. Nu are contraindicații

„Conform numeroaselor studii clinice documentate științific, nu există contraindicații privind administrarea uleiului de ficat de cod”, ne lămurește medicul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod