Uleiul din ficat de cod. La ce e bun şi cum să-l iei?



3. În orice moment al zilei

Uleiul de ficat de cod se poate administra în orice moment al zilei, însă pentru a se evita omiterea terapiei, medicul recomandă să îţi formezi o rutină a administrării, în același moment al zilei. „Referitor la perioada administrării, aceasta variază foarte mult în funcție de principala indicație. De exemplu, pentru hipercolesterolemie, dislipidemie, obezitate, diabet etc., uleiul de ficat de cod e un adjuvant al tratamentului de bază recomandat pe perioade îndelungate, de cel puţin câţiva ani (1-5 ani).
Pentru efectul imunomodulator, se recomandî administrarea sa în primii ani de viaţă, cunoscuţi pentru asocierea cu un risc crescut de infecţii intercurente respiratorii sau în orice altă perioadă a vieţii caracterizată prin infecţii recidivante, cu diferite localizări (ORL, respiratorii, digestive etc.)”, spune conf. dr. Hurduc.

 

4. Este recomandat de la 1 lună

Uleiul de ficat de cod poate fi administrat fără probleme, de la vârsta de 4 săptămâni, în condiții sigure, cu efecte benefice pentru creșterea și dezvoltarea copilului, „de la dezvoltarea mentală și comportamentală optima, ameliorarea acuității vizuale, modularea răspunsului imun, abilitatea de a rezolva probleme, creșterea calității somnului etc.”, mai spune medicul, care recomandă, de asemenea, să verifici eticheta fiecărui produs, pentru a te asigura că produsul îndeplinește standardele de siguranță care se impun pentru administrarea la sugari.


5. Ulei de ficat de cod sau alte organe de pește?

Ficatul de cod sălbatic este una dintre cele mai bogate surse de acizi grași esențiali Omega-3 (în special DHA și EPA), spre deosebire de carnea sau alte organe ale peștelui care nu conțin cantități similare de DHA și EPA:  „Din acest motiv, atunci când alegeți un ulei de ficat de cod, verificați atent conținutul de DHA și EPA. De exemplu, multe dintre suplimentele alimentare de ulei de pește prezentate sub formă lichidă sau de capsule de 1 gram (și uneori și peste 1 gram) au o cantitate de acizi grași polinesaturați esențiali DHA, plus EPA mai mică de 0,5 grame), insuficientă pentru asigurarea efectelor benefice dorite. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod