Secretul nutriționiștilor pentru un plus de proteine

Ai nevoie să consumi mai multe proteine și îți dorești o soluție delicioasă, care să nu reprezinte un sacrificiu din punct de vedere al gustului? Descoperă secretul nutriționiștilor pentru accelerarea slăbirii și eliminarea celulitei, în paralel cu reducerea apetitului.
Dacă deja te-ai plicitist de diferitele variante de pudre proteice și nici nu vrei să mănânci tot timpul carne de vită pentru a-ți crește consumul de proteine este momentul să dai o șansă untului de arahide. Nu cel clasic, ci varianta sub formă de pudră. 
„Untul de arahide pudră este obținut din alune rumenite din care a fost extras uleiul. Sigur că nu este nicio problemă dacă pui un strat gros de unt de arahide obișnuit pe pâinea prăjită sau la rețetele de granola, dar dacă alegi pudra poți obține aceeași textură cremoasă cu 85% mai puține calorii. Fiecare 2 linguri de unt arahide pudră conțin 5g de proteine, fiind o opțiune excelentă pentru persoanele care vor să includă mai multe proteine în meniul zilnic fără să crească totalul de calorii”, explică dr. Elizabeth Shaw, nutriționist.
Pudrele proteice clasice, mai ales cele care conțin cazeină sau gluten, pot provoca probleme digestive persoanelor care suferă de intoleranță la lactoză sau care sunt sensibile la gluten ori au boala celiacă.

 
Iată în ce rețete poți integra untul de arahide sub formă de pudră:

 
1. Parfait cu iaurt și fructe

Poate că iaurtul grecesc este sănătos, dar dacă-l consumi zilnic simplu se poate transforma într-un obicei plictisitor. Mai bine creează o variantă gustoasă de parfait combinând un iaurt grecesc cremos, 3-4 linguri de boabe expandate de amarant, 3 linguri de unt de arahide pudră și căpșuni proaspete.
Așează ingredientele în straturi, finalizând cu amarantul crocant și feliile de căpșuni.

 
2. Cu pâine prăjită

Nu ai de ce să renunți la untul de arahide cu felii crocante de pâine prăjită doar pentru că nu folosești varianta obișnuită. Este o gustare ideală pentru poftele alimentare care pot apărea în cursul după-amiezii sau pentru a-ți reveni după un antrenament solicitant la sală. Din moment ce pudra nu conține grăsimi poți întinde pe felii piure de banană, iar apoi vei continua cu untul de arahide. Vei obține o doză suplimentară de potasiu datorită bananelor și poți completa și cu puțină scorțișoară sau nucșoară pentru un efect antiinflamator accentuat.

 
3. Cu fulgi de ovăz

Mirosul unui terci de ovăz cu unt de arahide pudră va scula pe oricine din pat. Încearcă și tu și vei vedea că și cele mai pretențioase persoane vor savura acest mix.
Nu este deloc greu de realizat pentru că poți realiza rețeta obișnuită de terci, la care vei adăuga 4 linguri de unt de arahide sub formă de pudră. Potrivit specialiștilor, un mic dejun bogat în proteine este esențial pentru eliminarea oboselii și stimularea procesului de învățare. Poți servi terciul presărat cu semințe de chia pentru un plus de acizi grași de tip Omega-3.

 
4. Prăjituri cu mai puține calorii

Acum poți savura prăjituri cu fulgi de ciocolată și unt de arahide fără să te simți vinovat sau să te gândești că trebuie să dublezi durata antrenamentului următor. Nu se poate nega că mixul dintre ciocolată și untul de arahide este irezistibil, iar dacă numărul total de calorii este mult mai mic nu vei avea niciun motiv să ocolești prăjiturile tale favorite. Folosește unt de arahide pudră, lapte de migdale și albușuri de ou pentru a te asigura că obții prăjituri sănătoase, care nu-ți pun greutatea în pericol.

 
5. În cadrul unui smoothie care te hidratează

Un smoothie consistent este o soluție utilă pentru a-ți hidrata întreg organismul în zilele călduroase. Dacă alegi să incluzi și untul de arahide pudră drept ingredient vei obține un smoothie cu multe proteine, vitamine și minerale, care previne senzația de sete și îți dă multă energie tot restul zilei.

 
6. În loc de glazură

Știi cât de mult zahăr și calorii are o glazură clasică? Dacă îți plac torturile și negresele este cazul să prepari o nouă variantă de glazură, mult mai rapidă și mai folositoare pentru a te menține în formă. Mixează piure de cartofi dulci cu unt de arahide pudră și vei avea o glazură originală,  care te va ajuta să economisești 120 de calorii la fiecare felie de tort sau bucată de prăjitură.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod